Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen yliopiston työelämäprofessoriksi valittu Reetta Räty

Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessoriksi lukuvuodeksi 2020–2021 on valittu toimittaja, VTM Reetta Räty. Työelämäprofessoriksi valitaan vuosittain kokenut journalisti, jonka odotetaan jakavan tietojaan ja kokemustaan alan opiskelijoille sekä antavan panoksensa journalismin opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

Rädyllä on pitkä journalistinen kokemus. Räty on toiminut muun muassa toimittajana eri medioissa, toimituspäällikkönä Helsingin Sanomissa sekä yrittäjänä.

Viime vuosina Räty on toiminut muun muassa perustamansa mediayrityksen Räty-Salovaara-Blåfieldin toimitusjohtajana, feature-toimittajana, kolumnistina sekä radio- ja podcast -toimittajana. Hän on kirjoittanut tietokirjan ja ollut mukana muun muassa Jakautuuko Suomi -tutkimusryhmässä sekä monikielisyyttä Itä-Helsingissä tutkivissa hankkeissa.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri, nykyinen työelämäprofessuuri, on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen. Tehtävää hoitaa tänä lukuvuonna toimittaja Olli Seuri.