Tampereen yliopiston työelämäprofessoriksi valittu Reetta Räty

Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessoriksi lukuvuodeksi 2020–2021 on valittu toimittaja, VTM Reetta Räty. Työelämäprofessoriksi valitaan vuosittain kokenut journalisti, jonka odotetaan jakavan tietojaan ja kokemustaan alan opiskelijoille sekä antavan panoksensa journalismin opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

Rädyllä on pitkä journalistinen kokemus. Räty on toiminut muun muassa toimittajana eri medioissa, toimituspäällikkönä Helsingin Sanomissa sekä yrittäjänä.

Viime vuosina Räty on toiminut muun muassa perustamansa mediayrityksen Räty-Salovaara-Blåfieldin toimitusjohtajana, feature-toimittajana, kolumnistina sekä radio- ja podcast -toimittajana. Hän on kirjoittanut tietokirjan ja ollut mukana muun muassa Jakautuuko Suomi -tutkimusryhmässä sekä monikielisyyttä Itä-Helsingissä tutkivissa hankkeissa.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri, nykyinen työelämäprofessuuri, on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen. Tehtävää hoitaa tänä lukuvuonna toimittaja Olli Seuri.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut