Desingmask aloitti kasvomaskien tuotannon Tampereella – "Materiaali ja valmistus ovat kokonaisuudessaan suomalaista alkuperää"

Kotimaisten koronasuojien eli kasvomaskien valmistaminen on alkanut Tampereella. Desingmask Oy -niminen yritys tiedottaa, että se on käynnistänyt täysin kotimaisten kasvomaskien valmistuksen Tampereella.

Yritys kertoo, että tuotantolinjalta valmistuu kymmeniä tuhansia korkeimman suojaustehokkuuden maskeja kuukausittain. Yhtiön on tarkoitus laajentaa tuotantoaan lähiaikoina huomattavasti.

– Maskit on lisäksi käytetty VTT:n ja Työterveyslaitoksen testeissä. Maskien suunnittelu, materiaali ja valmistus ovat kokonaisuudessaan suomalaista alkuperää, kertoo yrityksen tiedotteessa Desingmask Oy:n toimitusjohtaja Ville Hacklin.

Yrityksen mukaan DM2.0-niminen kasvomaski on testattu tamperelaisessa laboratoriossa. Maskien materiaali valmistetaan Ahlström-Munksjö Oy:n Tampereen-tehtaalla, mutta maskit kokonaisuudessaan muualla Tampereella.

DM2.0-maskin toimitukset ovat alkamassa muun muassa apteekkeihin.

– Suomessa ei ole hengityssuojainten sertifiointiin tarkoitettuja laboratorioita, joten maskiimme liittyvät sertifikaattimittaukset ovat parhaillaan käynnissä muualla Euroopassa. Kunhan olemme saaneet tuotteellemme parin viikon kuluessa vaadittavan sertifioinnin, pystymme alkaa toimittaa niitä myös sairaalakäyttöön, Hacklin kertoo tiedotteessa.

Helsingissä pääkonttoriaan pitävä Desingmask Oy on perustettu vuonna 2017, ja se kehittää erityisesti älyteknologiaa hyödyntäviä materiaaleja hengitysmaskeissa sekä suojaimissa.

DM2.0-maskille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Uutista päivitetty kello 11.08: Muokattu tietoja maskien valmistuksesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut