Pirkanmaalaisen jalkapalloilun legenda Valeri Popovits täyttää maanantaina 50 vuotta – HS: Kritisoi suomalaista maalinteko-osaamista syntymäpäivähaastattelussaan

Yksi pirkanmaalaisen jalkapalloilun kaikkien aikojen suurmiehistä, Valkeakosken tsaari Valeri Popovits täyttää maanantaina 50 vuotta.

Popovitsin pelaajaura alkoi aikuisten sarjassa vuonna 1986 sittemmin edesmenneessä Neuvostoliitossa. Kesällä 1992 mies pelasi ensimmäiset ottelunsa TPV:ssä ja sen jälkeen se olikin menoa: kahdella ensimmäisellä kaudella mies teki TPV:n paidassa 48 pelaamassaan ottelussa peräti 26 maalia.

Sen jälkeen maaleja tuli siinä määrin, että Popovits oli Veikkausliigan paras maalintekijä vuosina 1995 ja 1999. Lisäksi mies saavutti urallaan kuusi Suomen-mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Suomen kansalaisuuden Popovits sai vuonna 2006. Miehen poika Anton Popovits kuuluu Valkeakosken Hakan kantaviin voimiin.

Popovits pelasi viimeiset liigapelinsä kesällä 2009 HJK:n paidassa, kun Hakan omistajaksi tullut ravintoloitsija Sedu Koskinen oli ilmoittanut aiemmin ettei Popovitsilla ole käyttöä hänen joukkueessaan. Ratkaisu sai aikoinaan Valkeakosken jalkapalloyleisön raivoihinsa.

Popovits muistetaan myös urheilijoille poikkeavista tavoistaan. Mies kärsi lentopelosta, josta johtuen mies ei koskaan matkustanut ulkomaillekaan lentokoneella.

Lisäksi vuonna 2015 Popovits kertoi avoimesti Ylen haastattelussa polttaneensa tupakkaa koko aktiiviuransa aikana, ja kertoi myös ettei ole koskaan yrittänyt tupakkalakkoa.

Syntymäpäivähaastattelussaan mies kritisoi suomalaista valmennuskulttuuria siitä, ettei viimeistelyyn kiinnitetä edelleenkään riittävästi huomiota. Tämä on leimallista Popovitsin mukaan juniorien harjoittelussakin.

– Junnupoika ampuu kymmenen metriä yli maalista. Valmentaja kehuu, että hyvä yritys, Popovits kummastelee Helsingin Sanomien haastattelussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut