Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki vaihtaa Lintuhytin leikkipuiston hiekat Ruskon jätepalon takia – pintahiekasta tutkitaan mahdolliset haitta-aineet

Ruskossa 11. toukokuuta sattuneen jätepalon haittojen vuoksi Tampereen kaupungin ympäristöterveys ja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL ovat arvioineet toimenpiteitä terveyshaitan torjumiseksi ja huolen hälventämiseksi Lintuhytin asuinalueella, jonne savu levisi.

Useiden haitta-aineiden kertyminen elimistöön vaatii vuosia kestävän altistumisen, eikä lyhytkestoisen tulipalon aiheuttaman kertaluonteisen savukaasupäästön katsota aiheuttavan vaaraa terveydelle.

Varotoimenpiteenä Lintuhytin leikkipuiston hiekat vaihdetaan varmuuden vuoksi. Leikkipuiston pintahiekasta tutkitaan mahdolliset haitta-aineet THL:n ohjeiden mukaisesti.

Lintuhytin asukkaiden omien pihojen hiekkalaatikoiden pintahiekan (noin 5cm) voi kerätä pois. Hiekkalaatikoiden hiekkaa menee usein pienimpien lasten suihin, ja pintahiekan poisto on varotoiminpide. Hiekan voi kaupungin mukaan hyödyntää omassa pihassa esimerkiksi koristekasvien juurella vaikkapa kuorikkeen alla. Jos hiekkaa ei halua hyödyntää kotipihalla, vähäiset määrät voi laittaa kiinteistön sekajäteastiaan Pirkanmaan Jätehuollon ohjeiden mukaisesti. Sekajäteastian paino ei saa ylittää 60 kiloa.

Varmuuden vuoksi on ympäristöterveyden lähettämän tiedotteen mukaan suositeltavaa pestä etenkin sellaiset ulkolelut, joita pienet lapset voivat laittaa suuhunusa.

Koneellisen ilmanvaihdon suodattimet suositellaan vaihdettavaksi. Suodattimia tulisi muutoinkin vaihtaa suositusten mukaisesti. Myös painovoimaisen ilmanvaihdon korvausventtiilit suodattimineen on syytä puhdistaa.