Nokian kaupunginjohtaja esittää yt-neuvotteluiden aloittamista kahden miljoonan säästöistä

Nokian kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallitukselle yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamista.

Nokian kaupunki on arvioinut, että koronaviruksen vaikutukset tämän vuoden talouteen olisivat noin 11 miljoonaa euroa. Valtaosa tästä olisi kaupungin arvion mukaan verotulojen laskusta aiheutuvaa. Arviosta puuttuu vielä Nokian maksuosuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirille.

Nokian kaupunki kävi jo yhdet yt-neuvottelut huhtikuussa. Tuolloin neuvoteltiin henkilöstön lomauttamisesta. Neuvotteluissa todettiin, että lomautettavia oli tiedossa noin 300. Lomautukset olivat alkamassa aikaisintaan toukokuun puolivälissä.

Sittemmin valtioneuvosto on lieventänyt tai poistanut merkittävässä määrin koronaviruspandemiaan liittyviä rajoituksia. Nokian kaupunki onkin joutunut perumaan lomautuksia.

– Näin ollen runsas kuukausi sitten käydyistä yhteistoimintaneuvotteluista on tulossa vain vähäisiä säästöjä, Nokian kaupungin tiedotteessa todetaan.

Nokian kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kaupunginjohtajan esitystä, jonka mukaan kaupunki käynnistäisi yhteistoimintaneuvottelut taloudellisilla syillä kahden miljoonan euron säästötavoitteen aikaansaamiseksi kuluvalle vuodelle. Yhteistoimintaneuvotteluissa tarkasteltavana on keinovalikoima laaja-alaisesti, ja erityisesti nopeasti aikaansaatavissa säästöissä.

Tämän lisäksi arvioidaan, että vuodesta 2021 alkaen tarvitaan pysyviä säästöjä talouden sopeuttamiseksi ja tulevaisuuden turvaamiseksi vuositasolla 4–5 miljoonaa euroa. Tähän palattaneen vuosien 2021–2023 taloussuunnitelman valmistelun yhteydessä. Syksyn 2020 aikana laaditaan myös muutostalousarvio kuluvalle vuodelle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut