Tampereen seurakuntien lomautusesitys peruttiin – "Lomautukset eivät ole tässä alati muuttuvassa pandemiatilanteessa mahdollista"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen seurakunnissa ei esitetäkään koko henkilöstön lomauttamista.

Vielä tiistaina seurakunnat lähetti tiedotteen, jossa seurakuntien johdon kerrottiin esittävän koko henkilöstön lomauttamista kolmeksi viikoksi loppuvuoden aikana.

Nyt Tampereen seurakuntien johto on päätynyt siihen, että yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään yhteistoimintamenettelyn päättämistä ilman lomautuksia.

– Tulimme kriittisen pohdinnan jälkeen johtopäätökseen, että lomautukset eivät ole tässä alati muuttuvassa pandemiatilanteessa kuitenkaan mahdollista. Lisäksi nopea aikataulu ei mahdollistanut kaikkien tarvittavien asioiden riittävän hyvää valmistelua, toteaa kehitysjohtaja Timo Takala seurakuntien torstaina lähettämässä tiedotteessa.

Lomautusesityksen peruuntumisesta huolimatta seurakuntien taloustilanne on vaikea.

Tulevien kuukausien aikana Tampereen seurakunnissa tarkennetaan, miten yli 2 miljoonan euron säästötavoitteeseen on mahdollista päästä ja mitä toimia tarvitaan seurakuntien talouden tasapainottamiseksi ja maksuvalmiuden turvaamiseksi sekä lähitulevaisuudessa että pidemmällä aikavälillä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut