Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelle avattu korona-ajan neuvontapuhelin – Soittaa läpi myös yli 80-vuotiaat

Tampereen kaupunki on avannut Tampere-avun puhelinneuvonnan, johon kaikenikäiset tamperelaiset ja orivesiläiset voivat soittaa ja kysyä neuvoa korona-ajan huoliin.

Tampere-avun neuvontanumero on 03 4109 1034. Numero on auki maanantaista perjantaihin kello 9−15.

Puheluihin vastaavat tehtävään koulutetut kaupungin työntekijät, jotka neuvovat ja auttavat tilanteeseen sopivan ratkaisun löytymisessä sekä ohjaavat erilaisissa avun tarpeissa Tampereen kaupungin, Tampereen seurakuntayhtymän tai järjestöjen järjestämien palvelujen piiriin.

Tampere-apu on korona-ajaksi muiden neuvontapalvelujen rinnalle perustettu puhelinpalvelu, jolla tuetaan kuntalaisten hyvinvointia ja avunsaantia poikkeusolojen aikana. Muut kaupungin neuvontanumerot toimivat normaalisti ja niissä ammattilaiset auttavat entiseen tapaan.

Tampere-avulla halutaan varmistaa myös kaikkein iäkkäimpien selviytyminen korona-aikana. Sen vuoksi Tampere-avun työntekijät soittavat yli 80-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille, joita on reilu 13 000.

Soitot aloitettiin huhtikuun lopussa ja tähän mennessä on tavoitettu noin 11 000 ikäihmistä.