Pispalan koulun remonttiin kesällä – oppilaat jaetaan väistötiloihin kolmeen kouluun

Pispalan koulun remontti alkaa tänä kesänä.

Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi perusparannuksen toteutussuunnitelman ja toteutussopimuksen keskiviikkona.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tänä kesänä heinäkuussa, ja suunnitelman mukaan rakennus on otettavissa käyttöön vuoden 2022 tammikuun alussa.

Remontin aloitus on viivästynyt yli vuodella. Rakennushankkeen toteutussuunnitelma ylitti 7,5 euron määrärahan. Hanketta siirrettiin ja määrärahaa korotettiin 10 miljoonaan euroon. Urakat kilpailutettiin uudelleen tänä keväänä.

Koulun väistötilaksi aiottua Pyynikintie 2:n rakennusta ei voitu ottaa käyttöön sisäilmaongelmien ja niiden vaatimien korjaustoimien laajuuden takia.

Pispalan koulun väistö toteutetaan hajautetulla mallilla ja opetusta uudelleen järjestelemällä. Nuoremmat 0.–2.-luokkalaiset saavat koulutilat Hyhkyn koulun tontilla sijaitsevasta väliaikaisesta rakennuksesta. Oppilaat 3. ja 4. luokalta siirtyvät Tampereen kansainväliseen kouluun, jossa on tehty tilamuutoksia. Vanhimmat 5.–6.-luokkalaiset tullaan ohjaamaan Kaarilan kouluun.

Perusparannuksessa Pispalan koulun tilat uudistetaan nykyaikaisiksi. Ensimmäinen koulutalo on rakennettu vuonna 1915, laajennusosat vuosina 1922 ja 1943. Edellisen kerran koulu on peruskorjattu vuonna 1984.

Tilojen perusjärjestys säilyy pääosin ennallaan johtuen vanhoista kantavista rakenteista.

Toiminnallisuutta parannetaan rakentamalla henkilöhissi ja koulun kerroksiin wc-tiloja oppilaille. Isoimmista luokkatiloista erotetaan tilaa pienryhmätoiminnalle. Esi- ja alkuopetuksen tilat keskitetään ensimmäiseen kerrokseen. Hallinto, kouluterveydenhuolto ja oppilashuolto keskitetään toiseen kerrokseen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Pohjakerroksen osin tarpeettomiksi jäävät tekniset tilat otetaan muuhun käyttöön: vahtimestarin tila, oppimateriaalivarasto, inva-wc sekä siivouskeskus sijoitetaan vapautuvalle alueelle. Esteetön yhteys rakennukseen rakennetaan toisen oppilas-wc:n tilan kohdalle. Myös henkilökunnan sosiaalitilat järjestellään uudelleen, ja nykyiset esiopetuksen tilat muutetaan koulun pienryhmä- sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan mahdollistaviksi. Liikuntasalin yhteyteen sijoitetaan uusi liikuntavälinevarasto.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut