Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ahkeraa käsienpesua, ei maskeja...Tampereen kaupungilta yksityiskohtaiset ohjeet päiväkotiin ja kouluun palaamiseen

Tampereen kaupungin varhaiskasvatus ja esiopetus jatkavat torstaista 14. toukokuuta lähtien toimintaansa päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa. Suositus jäädä kotiin ei enää torstain jälkeen ole voimassa.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että toimintaa on suunniteltu viime viikkoina niin, että toiminta voi jatkua kaikissa yksiköissä.

Kaupunki muistuttaa, että kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä mennä kouluun tai päiväkotiin, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Jos lapsi sairastuu päivän aikana, hänet siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaansa aikuisen valvonnassa. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden.

Päiväkodissa ja koulussa tulee välttää tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kanssa. Tampereen kouluihin ja päiväkoteihin on toimitettu tarroja ja julisteita muistuttamaan fyysisen etäisyyden pitämisestä.

Koulun tai päiväkodin alueella ei saa oleskella muita kuin koulun oppilaita, päiväkodin lapsia ja henkilökuntaa.

Kouluissa tai päiväkodeissa ei järjestetä isoja yhteistilaisuuksia eikä kokoonnuta auditorioihin. Tänä keväänä ei myöskään järjestetä kevätjuhlia isoina fyysisinä kokoontumisina.

Koulujen ja päiväkotien toimintaan ei sovelleta kokoontumisrajoituksia. Ryhmäkokoja ja henkilöstömitoitusta koskeva sääntely on voimassa sellaisena kuin se on voimassa varhaiskasvatusta ja perusopetusta koskevassa lainsäädännössä.

Henkilöstö ei pääsääntöisesti siirry yksiköstä toiseen tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Kouluissa ja päiväkodeissa vältetään myös henkilökunnan kokoontumisia, esimerkiksi henkilökunnan kokoukset järjestetään etäyhteyksillä. Henkilökunnan tiloissa noudatetaan kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta.

Tampereen päiväkotien ja koulujen ruokailut toteutetaan pääsääntöisesti päiväkodin ryhmissä tai luokissa oman ryhmän tai luokan kanssa, jotta ruokailu sujuu turvallisesti ja hallitusti. Kouluruoka tuodaan oppilaille luokkiin ja viedään sieltä pois. Päiväkodissa ruoka syödään lapsen ryhmässä.

Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan kouluun tai päiväkotiin, ennen ruokailua, ulkoa sisään tullessa sekä ennen kotiinlähtöä. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsien pesu vedellä ja saippualla ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa, joten päiväkodeissa ja kouluissa tulee noudattaa myös oikeaa yskimishygieniaa. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa ei suositella maskien käyttöä.

Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten näppäimistöjen, tablettien tai askartelutarvikkeiden käyttöä vältetään tai ne puhdistetaan aina käyttäjien välillä. Lelut pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan omassa ryhmässä eikä niitä siirrellä ryhmien välillä.

Ulkoleikeissä tartuntariskiä voidaan vähentää pitämällä ulkoilukäsineet kädessä ja huolehtimalla käsienpesusta heti leikkimisen jälkeen. Varhaiskasvatukseen ei myöskään toistaiseksi saa tuoda omia leluja.