Tampereen seurakunnat lomauttamassa koko henkilöstönsä kolmeksi viikoksi – "Seurakuntien taloudellinen tilanne on koronapandemian vuoksi erittäin vakava"

Hervannan kirkossa järjestetään muistohetki tiistaina. Tampereen seurakunnat
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen seurakunnnissa esitetään koko henkilöstön lomauttamista kolmeksi viikoksi.

Koronapandemian takia seurakuntayhtymä menettää vuonna 2020 ulkoisia tuloja tämänhetkisen arvion mukaan noin 2,15 miljoonaa euroa verrattuna yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymään vuoden 2020 talousarvioon.

Yhteiselle kirkkoneuvostolle ja seurakuntaneuvostoille esitetään, että Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän koko henkilökunta lomautetaan yhteensä kolmen kalenteriviikon ajaksi 1.6.–31.12. välisenä aikana.

Seurakuntaneuvostot tekevät päätöksen asiasta ensi maanantaina ja yhteinen kirkkoneuvosto ensi tiistaina. Lomautusten lisäksi säästöjä pyritään saamaan käyttötalouden kuluja karsimalla muista kuin henkilöstömenoista.

– Seurakuntien taloudellinen tilanne on koronapandemian vuoksi erittäin vakava. Lomauttamisen esittäminen on raskas päätös, mutta ratkaisujen lykkääminen tulevaisuuteen ei ole tässä tilanteessa perusteltua, sanoo kehitysjohtaja Timo Takala seurakuntien tiedotteessa.

Mahdollisista lomauttamisista huolimatta seurakuntien tavoitteena on turvata keskeiset seurakuntalaisiin ja yhteistyökumppaneihin liittyvät toiminnot mahdollisimman hyvin.

– Ymmärrämme, että päätös aiheuttaa huolta seurakuntalaisissa. Tavoitteena on, että seurakunta voisi olla läsnä Tampereella jatkossakin, toteaa tuomiorovasti Olli Hallikainen tiedotteessa.

Pääluottamusmiehet jättivät myös viimeisessä kokouksessa eriäviä mielipiteitä työnantajan esittämistä lomautusten perusteista ja neuvotteluissa esillä olleista lomautuksista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut