Polamk teki ennätyksen, hakijoita tälle vuodelle yli 5 000 – Yhtä paikkaa tavoittelee 13 hakijaa

Kuvituskuva.
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Poliisikoulutukseen haki jälleen ennätysmäärä ammatista kiinnostuneita: vuonna 2020 alkaviin koulutusryhmiin hakijoita oli yli 5 200. Aloituspaikkoja Hervannassa sijaitsevan Poliisiammattikorkeakoulun poliisi (AMK) -tutkintoon on yhteensä 400 tänä vuonna, eli yhtä paikkaa tavoittelee 13 hakijaa.

– Olemme tavoittaneet runsaasti poliisin ammatista kiinnostuneita erilaisissa tapahtumissa ja kertoneet aktiivisesti opinnoista sosiaalisessa mediassa. Tärkein houkutin on tietenkin kiinnostava ja monipuolinen ammatti, joka Polamkista valmistuneille on tarjolla, kertoo opintoasiainpäällikkö Jyrki Haapala tiedotteessa.

Poliisi (AMK) -opinnot kestävät noin kolme vuotta, ja tutkinto antaa kelpoisuuden esimerkiksi vanhemmaksi konstaapeliksi. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sekä rikostutkinnassa että valvonta- ja hälytystehtävissä.

Polamk tilastoi hakijamäärät koulutuksen aloitusvuoden mukaan, ei kalenterivuosittain.

Poliisi (AMK) -koulutus alkaa yleensä neljä kertaa vuodessa: tammikuussa, huhtikuussa, elokuussa ja lokakuussa. Tähän mennessä on valittu opiskelijat kahden ensimmäisen hakujakson osalta suomenkieliseen koulutukseen.

Lisäksi tänä vuonna opintonsa aloitti myös ruotsinkielinen kurssi. Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa puolentoista vuoden välein.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.