Vispilänkauppaa kolmelle on herkku

TEATTERIARVIO Tampereen Teatterin Kivi-näyttämöllä herkutellaan musiikkipitoisen näytelmän ohessa italialaisilla ja ranskalaisilla makuelämyksillä.

Tampereen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Aliisa Pulkkinen on vuosien mittaan tehnyt monia omia produktioita. Koskettava Valkoinen varis aloitti sarjan vuonna 2000 ja sitä ovat seuranneet muun muassa Särkynyt neitsyt, Uponnut pursi ja Rakkaustarinoita, jotka on ohjannut Pulkkisen aviomies Jotaarkka Pennanen Pulkkinen on vieraillut usein myös porilaisessa Rakastajat -teatterissa ja siellä sai tänä syksynä ensi-iltansa Arsenikkia ja vanhoja hittejä

Nyt Aliisa Pulkkinen on yhteistyössä tamperelaissyntyisen freelance-näyttelijän Maarit Peltomaan ja Janne Viitaniemen kanssa. Viitaniemi on monipuolinen viihteen tekijä; hän säveltää, sanoittaa, näyttelee, kirjoittaa näytelmätekstejä, tuottaa ja kuvaa. Ravintolateatteria Viitaniemi on tehnyt aiemminkin muun muassa Tillikkaan.

Vispilänkauppaa kolmelle kertoo kahdesta naisystävästä, jotka ovat armoitettuja ruoan laittajia. Toinen (Aliisa Pulkkinen) on innostunut ranskalaisesta keittiöstä, toinen (Maarit Peltomaa) italialaisesta. Kun he tapaavat pitkän ajan kuluttua, kumpikin paljastaa löytäneensä elämänsä miehen ja rakastuneensa. Tie miehen sydämeen käy tunnetusti vatsan kautta ja naisten mielestä laadukkaiden raaka-aineiden kautta.

Näytelmän katsoja pääsee nauttimaan kilpailevista herkuista. Alkupaloiksi tarjoillaan valkosipuli-yrttileipää sekä balsamicoa ja oliiveja. Toisen näytöksen jälkeen vuorossa ovat kanaa saltimbocca ja risotto alla milanese sekä ranskalainen kalaäyriäiskeitto bouillabaisse. Kumman naisen ruoka onkaan parempaa?

Kolmas näytös paljastaa yllätyksen ja naiset kilpailevat kiivaasti jälkiruoan tekemisessä. Italian ylpeys on mehevä ja maukas tiramisu, ranskalaisen keittiön herkku tarte tatin -omenatorttu.

Yllätyksen ansiosta ystävättäret pystyvät tulevaisuudessa yhteistyöhön ja perustavat ravintolan, jossa tarjoillaan parhaita italialaisia ja ranskalaisia herkkuja ja leivonnaisia.

Janne Viitaniemi on kirjoittanut Vispilänkauppaa kolmelle musiikkipitoiseksi kevyeksi näytelmäksi. Hän on itse lavalla säestämässä ja laulamassa yhdessä Aliisa Pulkkisen ja Maarit Peltomaan kanssa. Teksti ja laulut eivät ole mitään suurta taidetta, mutta kolmikko tarjoaa virkistävän erilaisen teatteri-illan.

Erityisen hyvä ratkaisu on, että näyttelemisen aikana yleisö ei syö, vaan näytelmä on jaettu selkeästi kolmeen näytökseen ja niiden välillä olevaan ruokailuun.

Esityksen liput maksavat 38 euroa ja ruoat sisältyvät hintaan. Saatavilla on myös erikseen hinnoilteltu ruokiin sopivien juomien paketti.

Teksti: Katariina Fleming

Vispilänkauppaa kolmelle

musiikki ja teksti Janne Viitaniemi

rooleissa Aliisa Pulkkinen ja Maarit Peltomaa

pianosäestys ja laulu Janne Viitaniemi

ensi-ilta TT:n Kivi-näyttämöllä 17. marraskuuta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut