Hyviä uutisia: Rantatunneli etenee nopeammin kuin on suunniteltu

Tamperelaisesta jättiprojektista, rantatunnelihankkeesta, kuuluu hyviä uutisia. Allianssin suorituskyky avaintulosalueilla on tavoitteiden mukainen. Hanke on tämänhetkisen ennusteen mukaan tavoitekustannuksessa 180 miljoonassa eurossa ja aikataulusta ollaan noin kolme kuukautta edellä. Työturvallisuus on hyvällä tasolla ja työnaikaiset liikennejärjestelyt valtatiellä ovat toimineet hyvin.

Vuosi 2015 on ollut monella tavalla merkittävä hankkeelle. Ensimmäiset tunneliperät yhdistyivät vappuaattona ja tunnelilouhinnat päättyivät juhannusviikolla, jolloin pidettiin myös tunnelin pohjantervajaiset. Tervajaisten jälkeen pääsi tunnelin sisustuksen rakentaminen ja teknisten järjestelmien asentaminen todenteolla vauhtiin. Maan päällä töiden etenemiestä kertovat mm. uudet sillat, meluesteet, valvomorakennus ja marraskuun lopussa tunnelin molempiin päihin nousseet ilmanvaihtopiiput. Vastaavaa on luvassa myös ensi vuonna.

Tavoitekustannuksen ulkopuolisista laajuusmuutoksista on sovittu Allianssin johtoryhmässä. Laajuusmuutokset liittyvät pilaantuneiden maiden kunnostukseen, katurakentamiseen sekä louheen ja maa-ainesten ajomatkojen muutoksiin. Lisäksi varaudutaan kannusteiden maksamiseen. Edellä mainitut laajuusmuutokset ja kannusteet ovat yhteensä arviolta 15 - 18 miljoonaa euroa.

Reilun kahden vuoden rakentamisen jälkeen hankkeesta on valmiina neljä viidesosaa. Monet kriittiset työvaiheet on saatu valmiiksi, mutta vielä on paljon tehtävää ennen kuin tunneli voidaan avata liikenteelle ja viimeinenkin ympäristösuunnitelman mukainen taimi on istutettu.

Allianssin tavoitteena on avata tunneli liikenteelle marraskuussa 2016.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut