Temptation Island -Aki: Suomalainen nainen ei osaa käsitellä tunteistaan puhuvaa miestä

SARJA Aki ja Rita nähdään keväällä omassa parisuhdeohjelmassa.

Päivän pitäisi alkaa aina kiitoksella.

Näin uskoo Temptation Island -ohjelmasta tuttu Aki Manninen

– Itse heräsin tänään lämmin pittbull toisella puolella ja kaunis vaimo toisella puolella. Mistäs sitä voisi olla kiitollisempi?, hän nauraa.

Kaunis vaimo, Temptation Island Suomi -ohjelmasta niin ikään tuttu Rita Niemi-Manninen ei kuitenkaan jatkossa ole vain vaimo, vaan myös työpari.

Kaksikko nähdään nimittäin tällä viikolla alkaneessa uudessatv-sarjassa Akin ja Ritan rakkausdieetti.

Ohjelmassa pariskunta neuvoo, kuinka parisuhteen hyvinvointia voi kohottaa.

Resepti on yksinkertainen: parempi kunto tuo uutta virettä parisuhteeseen ja asioista puhuminen kohottaa parisuhteen henkistä kuntoa.

Ohjelmaa tehdessä kaksikko näki, kuinka suomalaisparien parisuhdetaidot kehittyivät samalla, kun Aki ja Ritakin oppivat ohjelman pareilta uutta.

– Tärkeintä on arvostaa puolison mielipiteitä arvostelematta niitä. Ja jokaisessa parisuhteessa pitää tehdä luovimista kompromissien kautta.

Puolison ei pidä myöskään odottaa koko ajan toiselta jotakin.

– Älä kysele koko ajan, että ”rakastatko mua”. Sano, että ”mä rakastan sua ihan suunnattomasti”. Jos annat itse sitä, mitä odotat, vaikuttaa se heti parisuhteeseen, Aki opastaa.

Omassa parisuhteessa Aki ja Rita ovat joutuneet itsekin opettelemaan uusia sääntöjä, sillä vanhempien sukupolvien opit eivät välttämättä enää vuonna 2016 päde.

Aki antaa esimerkin: hän kokee olevansa itse tunteikas, mutta miehekäs. Tämä ei aina vastaa suomalaisen miehen mallia.

– Suomalainen mieshän ei puhu eikä pussaa, mutta jos hän sitä yrittää tehdä, ei suomalainen nainen osaa tätä käsitellä. Sitten tullaankin törmäyskurssille. Siksi sarjassakin opetellaan yhteisen sävelen löytymistä ja yhteistä tunnetasoa.

Sarjassa ei kuitenkaan keskitytä vain nuorten parien arkeen. Osallistujat ovat monenikäisiä, eikä yhdenkään pariskunnan tarina ole samanlainen.

– Luvassa on tunteikkaita jaksoja.

Tunteikasta on myös Akin kotona.

Kun saman katon alla asuu kaksi temperamenttista ja tunteikasta ihmistä, on elämä välillä rakkauden vuoristorataa.

– Parisuhteessa harmonia löytyy siitä, miten pariskunnat puhuvat toisilleen päivittäin. Tätä meilläkin harjoitellaan kotona.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut