"Paskaa kuljetetaan paikasta toiseen..." - Taksiyrittäjän persoonallinen työilmoitus poiki heti hyvän hakijan

TYÖELÄMÄ Jos ei ymmärrä huumoria, tämä on silloin väärä työpaikka, kommentoi Jarno Jamalainen.

Jarno Jamalaisen työpaikkailmoitus hämmensi mol.fi-palvelussa yhden illan ajan. Tiistaiaamuna sitä oli muokattu TE-toimiston aloitteesta. Taksiyrittäjä pitää ilmoitustaan varsin onnistuneena. Kuvankaappaus

Pekka Ruissalo

Noni mussukat ja äitien omat pikku tissiposket. Ny olis töitä tarjolla!! Paskaa kuljetetaan paikasta toiseen, siis kyllä ihan sitä itteensä eli orgaanista biojätettä.

Näin avaa pelin työpaikkailmoituksessaan pirkkalalainen taksiyrittäjä Jarno Jamalainen Värikäs ilmoitus oli luettavissa avoimista työpaikoissa tiedottavan mol.fi:n sivuilta vielä maanantaina illalla. Tiistaiaamuun mennessä ilmoitus oli muuttunut vähäsanaiseksi ja hyvinkin korrektiksi.

– Soittelivat, että työpaikkailmoitus ei ole oikein sellainen, joka sopisi heidän linjaansa ja tyyliinsä. Sanoin, että kyllä sitä toki muuttaakin voi, Jamalainen kuvailee.

TE-palveluiden puhelinpalveluista kerrotaan, että heidän linjaansa ei kuulu esimerkiksi sosiaalisen aseman käyttäminen kyseenalaisessa valossa. Jamalaisen alkuperäinen ilmoitus kuvailee eläkeläisväestön asemaa taksiyrittäjän arjessa varsin värikkäillä sanakäänteillä.

Jamalainen itse pitää ilmoitustaan hyvin onnistuneena. Yrittäjä sai nopeasti kaksi kiinnostunutta työnhakijaa, joista toisella on miehen mukaan erittäinkin hyvät mahdollisuudet saada paikka. Kyseessä on Jamalaisen mukaan pitkän linjan kuljettaja.

– Pitää olla toisaalta osaamista ja kokemusta, mutta myös huumorimeininkiä ja lupsakkaa asennetta. Jos sellaisia ei ole, tämä yritys on silloin väärä työpaikka. Asiasta perillä olevat ihmiset kyllä hahmottavat, mitä ilmoituksellani haen, Jamalainen sanoo.

Yrittäjällä ei omien sanojensa mukaan ollut tai ole halukkuutta sorsia tai laskea tarpeetonta leikkiä vanhusväestön suhteen. Alkuperäisessä ilmoituksessa eläkeläisiin viitataan muun muassa termillä orgaaninen biojäte Hakijoita myös lohdutetaan sillä, ettei eläkeväestö kuljettajan päälle "paljoa oksentele".

– Tietysti tälläkin alalla tulee hyviä ja huonoja päiviä, mutta nimeäpä sellainen ala jolla ei tulisi. Kaikkia asiakkaita tietenkin arvostetaan, siitä ei ole kyse.

Jarno Jamalainen ei ole ensimmäistä kertaa aiheuttamassa julkista huomiota. Kun Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat kommentoivat ruuan laatua lokakuussa, laittoi Jamalainen taksinsa kylkeen tekstin "menkää kotiin, jos ruoka ei kelpaa". Mies julkaisi yrityksensä Facebook-sivulla kuvan autosta, jonka edustalla hän poseeraa keskisormi pystyssä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut