6 saanut potkut seksisuhteen takia SPR:stä – IL: Työntekijät ja johto napit vastakkain

Julkisuudessa noussut kohu joidenkin SPR:n työntekijöiden ja turvapaikanhakijoiden luvattomista rakkaussuhteista on johtanut useisiin potkuihin sekä myösperättömiin epäilyihin vastaanottokeskuksissa,kertoo Iltalehti

SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi sanoo, että kuuden ihmisen työsuhde vastaanottokeskuksissa on lopetettu "sopimattomien suhteiden" takia.

Perättömän epäilyn kohteeksi joutunut perheellinen naistyöntekijä sanoo puolestaan, että SPR:ssa on kohun vuoksi alkanut "noitajahti", jossa ikään kuin kaikkia työntekijöitä epäillään seksisuhteista.

Nainen joutui itse tunnin kestävään puhutteluun, kun hänen esimiehelleen oli kerrottu suhde-epäilystä. Pääkaupunkiseudulla työskentelevänainen oli nähty poistuvan bussilla turvapaikanhakijamiehen kanssa.

Naista uhkasi varoitus, kunnes hän sai oikaistua tilanteen esimiehelleen.

– Olin tosi loukkaantunut ja nöyryytetty, nainen kuvailee kokemaansa puhuttelua.

SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin vastaanottokeskuksista vastaava johtaja Timo Nyholm sanoo Iltalehdelle, että SPR:ssä on ollut vahva luotto työntekijöiden eettiseen toimintaan. Tilanne on Nyholmin mukaanmuuttunut, kun julkisuuteen nousi tietoja kielletyistä suhteista.

Nyholm ja Kalle Löövi kuitenkin kiistävät, että työnantaja olisi lisännyt työntekijöiden kuulusteluja suhde-epäilyjen takia.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut