Saara Aalto rinnastaa UMK-raadin toiminnan koulukiusaamiseen – "Tuntuu pahalta"

Lauantaina käydyn Uuden Musiikin kilpailun toiseksi jäänyt Saara Aalto ihmettelee kilpailun raadin mediajäsenten toimintaa Facebook-kirjoituksessaan

Aalto hävisi kisan Suomen Euroviisuedustuksesta Sandhja Kuivalaiselle Voiton ratkaisivat pitkälti median edustajien antamat äänet, sillä he ainoina antoivat Aallolle 0 pistettä.

Mediaraadin nimetön edustaja totesi kilpailun jälkeen Iltalehdelle, että Aallon esitys "oli kuin tilattu halvan työvoiman Euroviisutehtaalta, niin kliseinen, persoonaton ja muovinen se oli. Iso osa ihmisistä varmaan odotti juuri tuollaista esitystä Saaralta, eli he eivät joutuneet pettymään. Itselleni tuli tunne, että Saara ikään kuin näytteli Euroviisuedustajaa. Jos Saara aikoo ensi vuonnakin osallistua, niin se jokin oma juttu pitäisi löytää."

Aalto kertoo kirjoituksessaan ihmettelevänsä julkista lyttäystä ja sanoo kommenttien tuntuneen pahalta.

– Joo, ei saisi antaa yhden ihmisen mielipiteen vaikuttaa… (sitähän artistin elämä on koko ajan. Tietynlaista kovettamista siihen, että kestät kun ihmiset arvostelee sua.) Mutta juuri tämä ihminen oli isossa roolissa UMK-tuomaristossa ja mediaraadin 0 pistettä (noilla yläolevilla kauniilla perusteluilla) olivat pääosin ne, jotka kumosivat kymmententuhanten suomalaisten mulle antamat äänet.

– No, tuollainen pistelaskusysteemi kisassa nyt oli ja that's fine. Harmillisesti vaan onnistuivat julkisilla kommenteillaan latistamaan hetkeksi sen hyvän fiiliksen, mikä mulla oli esityksestäni jäänyt. Muistuttaa jotenkin nuoruuden koulukiusaamisaikoja...

Kilpailun voittaja valittiin yleisöäänestyksen ja raatien antamien pisteiden perusteella. Yleisöäänien painoarvo oli 50 prosenttia sekä Yleisradion kutsumien raatien jäsenten antamien pisteiden painoarvo oli toiset 50 prosenttia.

Laulaja ihmettelee erityisesti kommentteja "halvan työvoiman Euroviisutehtaasta" ja esityksen muovisuudesta.

– Raadeille ei näköjään oltu kerrottu, että kaikki upeat show’t olivat YLE:n suunnittelemia, tuottamia ja koreografioituja. YLEläiset miettivät tarkkaan, että jokainen esitys on erilainen, jotta saadaan luotua iso toimiva show-kokonaisuus. Se nyt vain sattui niin, että mun biisiin YLE halusi tehdä ison, Euroviisumaisen shown (kuitenkin oli kyse Euroviisukarsinnoista), koska se sopii mun tyyliin ja pystyn sellaisen shown tansseineen kaikkineen kantamaan..

– Minä myös "näyttelin Euroviisuedustajaa”. Mitä se edes meinaa? Liian itsevarma, joten 0 pistettä.. ?

Aalto toteaa että häntä ei haittaa hävitä Sandhjalle, josta Suomi saa laulajan mukaan olla vielä ylpeä Euroviisuissa.

– Sadhja on ihana! Mä oon kuunnellut sen ekan levyn puhki ja Meri vei mut yllärinä Sadhjan keikalle samana päivänä, ku oltiin alettu seurustelemaan. Niin romanttista. Eli ihan superia, että Sadhja voitti. Seison 100 prosenttia sen takana ja kannustan loppuun asti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut