Tampereen kaupunki suunnittelee sadan hehtaarin työpaikka-aluetta

Kolmenkulman alueella toimii muun muassa Sandvik. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Tampereen Myllypurossa sijaitsevan Kolmenkulman työpaikka-alueen toisen osan asemakaavoitus alkaa, kerrotaan Tampereen kaupungilta tulleessa tiedotteessa.

Kaavatyön osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 10. maaliskuuta asti.

Lähes 100 hehtaarin suuruinen kaava-alue sijaitsee kymmenen kilometrin päässä länteen kaupungin keskustasta Myllypuron kaupunginosassa. Kaupunki omistaa alueesta noin 90 hehtaaria. Suunnittelualue rajoittuu idässä valtatie 3:een, pohjoisessa osayleiskaavan työpaikka- ja teollisuusalueiden rajaan ja lännessä Nokian kaupungin rajaan.

Tavoitteena on mahdollistaa korkeatasoisen ja toimivan liike-, toimisto- ja teollisuusalueen rakentuminen ja lisätä Tampereen yritystonttien tarjontaa.

Alueelle tavoitellaan omaleimaista identiteettiä ja monipuolisia tilaratkaisuja eri tarpeisiin. Kaavaratkaisussa tavoitellaan joustavuutta ajatellen tulevaa rakentamista, toimintoja sekä toteutusaikataulua.

Tavoitteena on myös yritystonttien houkuttelevuuden kannalta sopiva maankäytön mitoitus, laadukas kaupunkikuva ja toimivat liikenne-, pysäköinti- ja hulevesihallinnan järjestelyt. Kerrosalatavoite on 170 000 kerrosneliömetriä. Alue on varattu osayleiskaavassa ympäristöön soveltuville teollisuus- ja varastotiloille sekä niihin liittyville liike- ja toimistotiloille. Liike- ja toimistotiloja voidaan rakentaa enintään 25 prosenttia toimintojen kerrosalasta.

Alueelle voidaan sijoittaa asumista, jos siihen ei kohdistu ympäristöhäiriöitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut