Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi lause palkitaan Vihtorin kirjaston kirjamessuilla. Katso keiden lause on ehdokkaana

Vihtorin kirjaston kirjamessuilla juhlitaan 100-vuotiasta Lauri Viitaa ja Lause-Finlandia -voittajaa sekä etsitään seuraavaa kansainvälistä menestyjää. Kirjamessut järjestetään Tampereella 18.–19. maaliskuuta Hotelli Ilveksen yökerhossa.

Kirjailijavieraina ovat muun muassa Tuomas Kyrö, Teemu Keskisarja, Sakari Katajamäki, Laura Lindstedt, Anneli Kanto, Siiri Enoranta, Selja Ahava, Iida Rauma ja Elina Hirvonen.

Suomen pienimmillä kirjamessuilla myönnetään jälleen myös Lause-Finlandia- ja Tulenkantaja -palkinnot.

Perjantaina 18.3. kello 19 alkaen Vihtorin kirjaston kirjamessuilla vietetään perinteisesti lauseen ja runon iltaa.

Lause-Finlandia -ehdokkaat on valinnut ja palkinnon myöntää storyteller Marko Kulmala Palkinnon tarkoituksena on osoittaa arvostusta lauseelle. Palkinnon rahallinen arvo on 0 euroa. Ehdokkaat on valittu vuonna 2015 ilmestyneen kirjallisuuden piiristä. Järjestyksessä kuudetta Lause-Finlandiaa tavoittelee kuusi ehdokasta.

Perjantai-ilta jatkuu runon iltana, jossa juhlitaan 100-vuotiasta Lauri Viitaa Hotelli Ilves sopii erityisen hyvin tähän tarkoitukseen myös siksi, että Ilveksen hotellihuoneisiin on teetetty Viidan tekstejä muun muassa tapetteihin käsin kirjoitettuna.

Toimituspäällikkö Sakari Katajamäki Suomalaisen kirjallisuuden seurasta väittelee Lauri Viidan Kukunorista viikkoa ennen Vihtorin kirjaston kirjamessuja, ja saapuu tuoreena Viita-tohtorina perjantaina kello 19.30 keskustelemaan Sohvi Sirkesalon ja tamperelaisen filosofian tutkija, opettaja sekä rap-artisti Silkinpehmeen eli Antti Keskisen kanssa. Katajamäeltä ilmestyi juuri myös teos Ne runot jotka jäivät (WSOY) -valittuja runoja tulkitsee runoilija Anna Elina Isoaro

Lauantaina 19.3. Minna Canthin päivän kunniaksi Vihtorin kirjaston kirjamessuille johdattaa kulttuurikävely, joka lähtee Minna Canthin patsaalta Hämeenpuistosta kello 11. Oppaana toimii Sohvi Sirkesalo

Varsinaiset kirjamessut alkavat Hotelli Ilveksessä kello 12.15, jolloin Marko Kulmalan haastateltavaksi saapuu Finlandia-voittaja Laura Lindstedt Kulmala löysi Lindstedtin Oneiron -kirjasta myös Lause-Finlandia -ehdokkaan.

Kello 13.30 esiintyy historioitsija, tietokirjailija Teemu Keskisarja

Messut huipentuvat kello 18, kun vuoden 2016 Tulenkantaja-voittaja palkitaan. Aamulehden ja Tulenkantajat-kirjakaupan 10 000 euron arvoinen kirjallisuuspalkinto etsii nyt neljättä kertaa seuraavaa suomalaista käännösmenestyjää.

Ehdokkaina ovat tänä vuonna Selja AhavanTaivaalta tippuvat asiat (Gummerus), Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä (WSOY), Elina Hirvosen Kun aika loppuu (WSOY), Anneli KannonPyöveli (Gummerus), Laura Lindstedtin Oneiron (Teos) ja Iida RaumanSeksistä ja matematiikasta (Gummerus).

Messuille on vapaa pääsy ja messutapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisen ”pääsymaksun” voi laittaa Naisten Pankin keräyslippaaseen (edustaja paikalla).

Hotelli Ilveksessa on messuesiintymisten lisäksi kirjamyyntiä ja signeerausta. Ohjelmien välissä on taukoja, jolloin yleisöllä on aikaa tutustua sekä kirjamyyjien että Ilveksen ravintoloiden pöytien antimiin.