Hesburger-kohu: Annelle sataa myönteistä palautetta - mutta kiinnostaako kunnallisvaaliehdokkuus?

Eipä osannut nokialainen Anne Nyman arvata, mitä seuraa kun kirjoittaa avoimen kirjeen Hesburger-pomo Heikki Salmelalle. Kaupunkilehti Turkulaisessa julkaistu kirje on sittemmin poikinut muun muassa esiintymisen television ajankohtaisohjelmassa sekä todella runsaasti palautetta.

Vaatimattomasti kuvailtuna erittäin puheliasta naista ei tarvitse erikseen houkutella kertomaan siitä, millainen kulunut viikko on ollut.

- Monia yhteydenottoja on tullut Hesburgerissa työskenteleviltä sekä heidän vanhemmiltaan. Palaute on ollut yhtä lukuunottamatta kiittävää.

Sanavalmiille naiselle luulisi olevan paljonkin kysyntää syksyllä odottavissa kuntavaaleissa. Miten on, onko tullut yhteydenottoja?

- Heh, ei ole. En ole kiinnostunut, yhdellä ihmisellä ei paljon muuteta.

Nyman on saanut vihiä myös Heikki Salmelan reaktioista. Tosin ei kuulemma suoraan mieheltä itseltään.

- Sellaista viestiä on tullut, että Heikki hyppii raivosta.

Kaikki sai alkunsa, kun Salmela ehdotteli haastattelussa muun muassa työn viikkotuntien nostoa nykyisestä 40:stä 45:een. Pelkästään tuo sai Nymanin sapen kiehumaan.

- Se tuntui täysin käsittämättömältä. Ajattelin, että miten tuo mies kehtaa tulla julkisuuteen tuon asian kanssa. Omalla firmallaan on tietty maine pätkätöiden osalta ja sitten tuommoinen ulostulo, ei hyvänen aika sentään.

Anne sai Turkulainen-lehdessä palautetta myös nimimerkiltä "Heseorja". Nimimerkin kirjoituksessa puolustellaan Hesburger-ketjua. Kirjoituksessa mainitaan muun muassa, että osa-aikainen työsuhde saatiin vakinaistettua kun työntekijä mainitsi siitä työnantajalle. Anne ei niele kirjoitusta purematta.

- Se vaikutti Hesburgerin pressiosaston tekeleeltä, PR-jutulta. Nimimerkin kommenteista sai sellaisenkin käsityksen, että on ihan hyvä, kun palkat sovitaan alle työehtosopimuksen. Siis mitä ihmettä? Seuraavaksi varmaan marssitetaan esiin joukkio hymyileviä heseläisiä.

Anne Nyman korostaa, että hänen reaktionsa taustalla ei ole ajatus vaikeuttaa Hesburgerin toimintaa. Nainen kaivaa lompakostaan esille Hesburgerin etukortin, jota "en ole aikeissa laittaa kahtia". Anne suostuu mielihyvin myös poseeraamaan lehtikuvassa kyseisen kortin kanssa.

Nyman on työskennellyt vuosia Nokialla Citymarketissa. Hän on toimipaikkakohtainen työluottamusmies. Naista harmittaa kaupan alan tilanne.

- Tampereen seudulla kokoaikaiselle myyjällä palkkaus on 1 900 euroa kuussa. Isoissa ketjuissa 80 prosenttia työntekijöistä on osa-aikaisia. Neljännes heistä saa 1 198 euroa kuussa. Köyhyysraja on 1 080 euroa, Nyman vertaa.

Anne Nyman

Nokialainen myyjä ja Nokian Citymarketin luottamusmies.

Työskennellyt työpaikassaan 25 vuoden ajan.

Humanististen tieteiden kandidaatti ja merkonomi oppisopimuskoulutuksella.

PAM:n valtuuston jäsen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut