Vesipuisto, rantaravintolakatu, kylpylähotelli... – Särkänniemellä lähes sadan miljoonan euron uudistussuunnitelmat

Särkänniemi levittäytyisi Mustalahden suuntaan. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Särkänniemeen ja Mustaanlahteen kaavaillaan seuraavan kymmenen vuoden aikana jopa sadan miljoonan euron uudistuspakettia.

Särkänniemi Oy on arvioinut, että hotellin, rantaravintolakadun sekä vesipuiston investointien rakentamisen kokonaisarvo on 66–87 miljoonaa euroa. Sen päälle tulevat esimerkiksi Mustalahden alueen katuinvestoinnit.

Tampereen kaupunginhallituksen suunnittelukokous keskustelee Särkänniemen yleissuunnitelmasta maanantaina.

Särkänniemen suunniteltuja tulevia hankkeita ovat Särkänniemen kylpylähotelli (2019), Särkänniemen rantaravintola-, viihtymis- ja tapahtumaalueen rakentaminen (2019), Mustalahden satama-alueen uusi matkailukeskittymä yhdessä muiden matkailu- ja vapaa-ajan toimijoiden kanssa (2020), vesi- ja viihtymispuiston toteutus (2022) ja köysiratahankkeen toteutustarkastelu yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Yleissuunnitelman tavoitteena on sekä kehittää nykyistä aluetta että laajentaa sitä. Huvipuistoalue laajenee sekä länteen Onkiniemen suuntaan, että etelään Mustanlahden satama-alueelle.

Alueen toteutus edellyttää merkittäviä infrainvestointeja katurakentamiseen, satama-alueelle, sillanrakentamiseen (Kortelahden kävelysilta, Paasikiventien sillan muutokset) ja johto- ja putkisiirtoihin. Investointien alustava kustannusarvio on noin 17–22 miljoonaa euroa.

Mustanlahden aluetta kehitetään keskustaan kytkeytyvänä tapahtuma- ja virkistysalueena, satama-alueena, jonka pienvenesatamaa laajennetaan koillisen suuntaan uusilla pienvenelaitureilla sekä Särkänniemen toimintojen laajenemissuuntana.

Mustanlahden uusi mahdollinen toiminto on myös Järviluontokeskus, jolle varataan rakennuspaikka alueen koillisreunassa.

Mustastalahdesta rakennetaan kävelysiltayhteys Kortelahden yli Särkänniemeen ja huvipuiston läpi Sara Hildénin taidemuseolle ja sieltä eteenpäin rantareittinä Onkiniemeen ja Santalahteen.

Tampereen Särkänniemi Oy käynnistää asemakaavamuutoshakemuksen valmistelutyön vielä kevään aikana.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut