"Suvakit leikkimään partavauvojen kanssa" - Kiemunki provosoinut ennenkin sosiaalisessa mediassa

Lea Mäkipään eduskunta-avustajana työskentelevä Terhi Kiemunki on tunnettu varsin värikkäistä Facebook-päivityksistään. Kiemunki on myös Tampereen sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan varajäsen. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

– Nyt suvakeilla on elämänsä tilaisuus päästä leikkimään partavauvojen kanssa. Jos on yli 18-vuotias niin ei edes maksa mitään!

– Pitäisikö asukkaat ohjata ulos tupakille vai antaa polttaa koko paska? Tilastollisestihan tämä on rasistinen polttopulloisku.

Oheiset sitaatit ovat julkista kohua sunnuntaina aiheuttaneen Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtajan Terhi Kiemungin aiempia Facebook-päivityksiä. Kiemunki herätti valtakunnallista huomiota sunnuntaina julkaisemalla sosiaalisessa mediassa näkemyksiään koskien muslimilasten virpomista. Tamperelainen uutisoi asiasta eilen.

Ensimmäinen on päivitetty viikkoa ennen jouluaattoa. Tuolloin niin sanotussa vaihtoehtomediassa pohdittiin sitä, olivatko turvapaikanhakijat päässeet ilmaiseksi leikkimään HopLop-huvipuistoon vai eivät.

Jälkimmäinen päivitys on taas kommentti uutiseen, jossa kerrotaan tamperelaisessa vastaanottokeskuksessa syttyneestä tulipalosta loppiaisen aikaan.

Kiemunki on ottanut maahanmuuttoteemaan voimakkaasti kantaa useampaan otteeseen. Eräs päivitys sijoittuu jouluaaton aikaan. Tuolloin Helsingin Uutiset kertoi, että Helsinki sallii työntekijöillään kasvohunnut eli niin sanotun niqab-huivin käyttämisen.

– Joulupukki pitää kieltää etteivät pikku mamut pelästyisi. Mitenkäs meidän tenavat, jos päiväkodin tenavat näyttävät tältä?

Kommentin yhteydessä on uutiskuva seitsemästä naisesta niqab-huivit kasvoillaan.

Kiemunki on ollut Facebookissa varsin aktiivinen yhteiskunnallinen kommentoija ja päivittäjä. Useimmissa päivityksissä käytetään turvapaikanhakijoista termiä "partalapsi". Lisäksi Kiemunki siteeraa mielellään niin sanottua vaihtoehtomediaa.

Kiemungin tuoreet näkemykset ovat herättäneet näkemyseroja myös oman puolueen sisällä.

Kansanedustaja Tiina Elovaara kommentoi tänään YLE:lle, että haluaa Kiemungin luopuvan kaikista luottamustehtävistään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.