Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ratinan valtava runko alkaa nousta – "Tilalle mahtuisi rakentamaan noin 50 kerrostaloa"

Ratinan kauppakeskuksessa aloitetaan runko- ja julkisivu-urakan työt. Työt aloitetaan paikalla valettavien hissikuilujen ja porrashuoneiden teolla sekä teräsrungon ja ontelolaattojen asennuksella.

Spondan tiedotteessa kerrotaan, että rakennuksen välipohjat tehdään pääosin ontelolaatoista, jotka tukeutuvat teräsliittopalkkeihin. Yksittäisen laatan pituus on lähes 16 metriä ja painoa noin 11 000 kiloa.

Ratinan rungon nostamiseen menee noin vuosi.

Katukuvassa työ alkaa näkyä kunnolla heinäkuussa 2016, jolloin Valo-Ratinan päärunko alkaa hahmottua ja runko näkyy työmaa-aidan takaa. Valo-Ratinan stadionin puoleinen kylki on ylhäällä syksyllä 2016 ja päärunko saavuttaa kokonaisuudessaan harjakorkeutensa vuoden 2017 alkupuolella.

Pihatyöt aloitetaan loppukesästä 2017.

– Rakennusurakan laajuudesta jotakin käsitystä antaa se, että Valo-Ratinan tilalle mahtuisi rakentamaan noin 50 kerrostaloa, jos ala laskettaisiin esimerkiksi neliöissä, kertoo Spondan projektipäällikkö Rauno Kulmala

Kauppakeskus Ratinan runko- ja julkisivu-urakan tekee Työyhteenliittymä Ratina. Työyhteenliittymän muodostavat Rakennusliike Aki Hyrkkönen Oy, Lamminsivu Oy ja Alasen Rakennus Oy. Työyhteenliittymä toimii jatkossa hankkeen pääurakoitsijana.

Kaikki työyhteenliittymään kuuluvat tahot ovat pirkanmaalaisia pitkän linjan rakennusalan ammattilaisia.