Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kauppiin kohoaa asuinkerrostalo – Kuntokadun aso-talo valmistuu jo vajaan vuoden kuluttua

Tampereelle Kaupin puistokortteliin on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja.

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa 25 kerrostaloasuntoa osoitteeseen Kuntokatu 11 E.

Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 8.–25. toukokuuta, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat arviolta huhtikuussa 2021.

Asumisoikeusasunnot valmistuvat Kauppiin, noin 2,5 kilometrin päähän keskustasta.

– Aivan vieressä on muu muassa Tampereen yliopistollinen sairaala sekä Tampereen ammattikorkeakoulu. Keskustaan pääsee kätevästi kävellen, pyöräillen tai bussilla lähipysäkiltä. Tuleva raitiotie tulee aivan korttelin kulmalle, jolloin ydinkeskustan palvelut ovat vain muutaman pysäkin päässä, kertoo myyntineuvottelija Susanna Vuorinen TA-Yhtiöistä.

Neljäkerroksisessa talossa on asuntoja monenlaiseen elämäntilanteeseen: kaksiot ovat kooltaan 43,5–54 neliötä, kolmiot 71,5 neliötä ja neljän huoneen asunnot 86,5 neliötä.

Kaikissa asunnoissa on parveke sekä kolmioissa ja neljän huoneen asunnoissa oma sauna. Osassa asunnoista on vaatehuone sekä kaksi wc:tä.

– Asuntojen materiaalivalinnat ovat ajattomia ja luovat pohjan monen tyyliselle sisustukselle. Pesuhuoneet on laatoitettu ja muissa huoneissa on laminaattilattiat. Asumisviihtyvyyttä lisäävät sälekaihtimet, Susanna Vuorinen kertoo.

Asukkaiden käytössä on yhteistilat, kuten saunaosasto, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto sekä lastenvaunuvarasto. Jokaiselle asunnolle on oma lämmin irtaimistovarastokomero.

Talojen sisäpihalle jää suojaisa yhteispiha, johon on suunniteltu erilaisia paikkoja oleiluun sekä leikkivälineitä lapsille. Kuntokatu 11 E on savuton kiinteistö.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut BST-Arkkitehdit Oy.