Kauppiin kohoaa asuinkerrostalo – Kuntokadun aso-talo valmistuu jo vajaan vuoden kuluttua

TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa 25 kerrostaloasuntoa osoitteeseen Kuntokatu 11 E. BST-arkkitehdit
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereelle Kaupin puistokortteliin on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja.

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa 25 kerrostaloasuntoa osoitteeseen Kuntokatu 11 E.

Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 8.–25. toukokuuta, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat arviolta huhtikuussa 2021.

Asumisoikeusasunnot valmistuvat Kauppiin, noin 2,5 kilometrin päähän keskustasta.

– Aivan vieressä on muu muassa Tampereen yliopistollinen sairaala sekä Tampereen ammattikorkeakoulu. Keskustaan pääsee kätevästi kävellen, pyöräillen tai bussilla lähipysäkiltä. Tuleva raitiotie tulee aivan korttelin kulmalle, jolloin ydinkeskustan palvelut ovat vain muutaman pysäkin päässä, kertoo myyntineuvottelija Susanna Vuorinen TA-Yhtiöistä.

Neljäkerroksisessa talossa on asuntoja monenlaiseen elämäntilanteeseen: kaksiot ovat kooltaan 43,5–54 neliötä, kolmiot 71,5 neliötä ja neljän huoneen asunnot 86,5 neliötä.

Kaikissa asunnoissa on parveke sekä kolmioissa ja neljän huoneen asunnoissa oma sauna. Osassa asunnoista on vaatehuone sekä kaksi wc:tä.

– Asuntojen materiaalivalinnat ovat ajattomia ja luovat pohjan monen tyyliselle sisustukselle. Pesuhuoneet on laatoitettu ja muissa huoneissa on laminaattilattiat. Asumisviihtyvyyttä lisäävät sälekaihtimet, Susanna Vuorinen kertoo.

Asukkaiden käytössä on yhteistilat, kuten saunaosasto, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto sekä lastenvaunuvarasto. Jokaiselle asunnolle on oma lämmin irtaimistovarastokomero.

Talojen sisäpihalle jää suojaisa yhteispiha, johon on suunniteltu erilaisia paikkoja oleiluun sekä leikkivälineitä lapsille. Kuntokatu 11 E on savuton kiinteistö.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut BST-Arkkitehdit Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tee hyviä juttuja, joihin on varaa, sanoo neuvoo eläköityvä Reino Bragge seuraajaansa
 2. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 3. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 4. Koskipuiston hopeasalavasta karsittiin huonoimmat osat pois: "Koskeen päin kallellaan oleva runko on aika laho"
 5. Mitä tapahtuu 18.4.2021? – Tamperelaiset puolueet heräävät hiljalleen kohti kevään kuntavaaleja
 6. Sinun työpäiväsi ei varmasti näytä juuri nyt aivan tällaiselta: Sisä-Suomen poliisi esittelee huumekoira Ramin – "Koulutettu etsimään huumeita, ampuma-aseita ja rahaa" – Katso kuva
 7. Puhallusvillalastissa ollut kuorma-auto ojaan – Kaksi loukkaantui
 8. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 9. Tappara-pakkien pistekunkku teki pätkäsopimuksen
 10. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 11. Death Cafe puhuttaa kuoleman ammattilaisia Tampereella – "Tapahtuman keskeinen tarkoitus on kasvattaa tietoisuutta kuolemasta",
 12. Alaikäinen kuljettaja ajoi varastetun auton katolleen Teiskossa
 13. Eristeet kärysivät Naistenlahdessa – voimalaitoksen turvekasassa ei ollutkaan paloa
 14. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 15. Miia Nuutilan komedia Viikinsaaren kesäteatteriin perjantaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan kuuluttajaa..." – Mitä oikein tapahtui tiistai-iltana Valkeakosken Apian kentällä?
 2. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 3. Koronavilkku tulee Tampereelta – "Kuun vaihteessa se oli sisäisessä testikäytössä"
 4. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 5. Paasikiventien siirto, uusi kevyen liikenteen silta ja 6633 metriä raitiotietä – ratikan kakkosvaiheen suunnitelmia voi nyt kommentoida
 6. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 7. "Uskon, että pystyn tuottamaan lisäarvoa..." – Toni Vilander lähtee mukaan Luxury Collectionin Ferrari-myyntiin Suomessa
 8. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 9. Finlayson tuo markkinoille kuosilliset kertakäyttömaskit
 10. Popeda esiintyi Seinäjoen Vauhtiajoissa ja se sai ammattiviulisti Pekka Kuusiston ottamaan kantaa turvaväleihin, joita ei kuvan perusteella näytä olevan olemassakaan – "Miten h**vetissä tämän on annettu tapahtua?"
 11. Mitä tapahtuu 18.4.2021? – Tamperelaiset puolueet heräävät hiljalleen kohti kevään kuntavaaleja
 12. Alaikäinen kuljettaja ajoi varastetun auton katolleen Teiskossa
 13. Koskipuiston hopeasalavasta karsittiin huonoimmat osat pois: "Koskeen päin kallellaan oleva runko on aika laho"
 14. Tampereen Pyrinnön pomo suuttui Ruotsi-ottelun kanssa vehtaamiseen – "Turun Paavo Nurmi Gamesiin tuli parinkymmenen maan urheilijoita eikä se tunnu haittaavan ketään..."
 15. Neljä Tapolan johtohenkilöä vastaavat syytteeseen työturvallisuusrikoksesta – Aluesyyttäjä vaatii sakkorangaistusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.