Venevarkaat ovat jo liikkeellä Tampereellakin – poliisi ohjeistaa käytetyn veneen ostajia

Sisä-Suomen poliisi on tänä keväänä kirjannut jo useita veneisiin, niiden moottoreihin ja venetarvikkeisiin liittyviä varkauksia.

Esimerkiksi Tampereella varkauksia on kuusi, Jyväskylässä kahdeksan ja Nokialla kolme. Sisä-Suomen poliisi uskoo, että varkauksien määrät kasvavat koko poliisilaitoksen alueella.

Viime vuonna Tampereella varkauksia oli 67.

Poliisi muistuttaa, että veneitä varastavat käyttävät usein internetin myyntipalstoja anastetun omaisuuden kauppaamiseen. Varkaat ottavat myös yhteyttä ihmisiin, joilla on "halutaan ostaa soutuvene" -ilmoitus jollakin myyntipalstalla. Tarkoituksena on saada myytyä varastettu vene tai jos hallussa ei sillä hetkellä ole ostajan haluamaa venettä, sellainen käydään varastamassa.

Poliisi ohjeistaa soutuvenettä ostavaa olemaan huolellinen kauppatilanteessa. Jos kauppa tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se kannattaa jättää tekemättä. Poliisi muistuttaa, että kukaan ei pääsääntöisesti myy esimerkiksi hyväkuntoista Päijän-soutuvenettä alle 500 euron.

Muista myös tehdä kauppakirja, jossa on myyjän tiedot ja tarkista myyjän henkilöllisyys, poliisin tiedotteessa kehotetaan.

Jos ostaa veneen, jota olisi ollut syytä epäillä anastetuksi, ostaja voi syyllistyä kätkemisrikokseen.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut