Läheiset pääsevät tapaamaan nokialaisten hoivakotien asukkaita – koronaturvalliset tapaamiset järjestetään ulkona

Äitienpäivästä alkaen Vihnuskodin ja Nokian hoivakodin asukkaille ja heidän läheisilleen on pyritty järjestämään turvallisia tapaamisia ulkotiloissa, tiedottaa Nokian kaupunki.

Hoivakotien sisätiloihin ei ole mahdollista mennä, vaan tapaamiset järjestetään ulkona. Hoivakodin henkilökunta tuo asukkaan ulos läheistä tapaamaan.

Tapaamisissa noudatetaan turvavälejä. Mikäli läheinen toivoo tapaamista lähempää kuin kahden metrin päästä, tulee hänen suojautua suu-nenäsuojaimella. Suojaimia saa tarvittaessa hoivakodista.

Nokian kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että tapaamisaikoja voidaan joutua rajaamaan asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

– On myös mahdollista, että erityisesti alkuvaiheessa kaikkia toivottuja tapaamisia ei pystytä järjestämään samana päivänä, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Nokian kaupunki muistuttaa, että ulkotapaamiseenkaan ei saa tulla sairaana.

Nokian kaupunki pyytää läheisiä ottamaan yhteyttä hoitavaan yksikköön tarkemman tapaamisajan sopimiseksi. Vihnuskodin asukkaiden omaisilla on myös mahdollisuus olla kuva- ja puheyhteydessä asukkaan kanssa Skype-yhteydellä tai WhatsApp-sovelluksella.

Nokian kaupunki on myös käynnistämässä koronapandemian vuoksi tauolla ollutta ikäihmisten lyhytaikaishoidon yksikköjen toimintaa. Hoidon tarve määritellään ensisijaisesti asiakasohjauksessa.

Ikäihmisten lyhytaikainen hoitojakso on mahdollista toteuttaa vain, jos asiakas on oireeton. Asiakkaan ja perheen hengitystieoireet tai muut koronavirusinfektioon sopivat oireet tulee selvittää ennen mahdollisen lyhytaikaisjakson alkamista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut