Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Höntsy-yrittäjä: Toiminta loppuu, jos toimintaympäristö ei muutu

Tampereella harrastustyyppisen palloilun parissa profiloitunut Ilkka Virjo vaikuttaa saaneensa tarpeekseen paikallisesta päätöksenteosta. Miehen yhtiö on järjestänyt kuuden vuoden ajan mahdollisuuksia pelata erilaisia palloilulajeja ympäri Tamperetta. Nyt Virjo uhkaa, että toiminnalle voi tulla loppu. Asia riippuu hänen mukaansa ensi torstaina tehtävistä päätöksistä.

– Ensi torstaina teette Höntsyn ja kaikkien höntsyläisten kannalta elintärkeän päätöksen. Olen käyttänyt omasta elämästäni kuusi vuotta tamperelaisten liikuttamiseen ja omasta mielestäni elintärkeän palloilukoneiston luomiseen. Palkkaa en ole tästä työstä käytännössä saanut lainkaan. Mikäli toimintaympäristömme ei 28.4.2016 oleellisesti muutu, Höntsyn toiminta päättyy. Tämä ei ole tyhjää puhetta, vaan lopettamissuunnitelmat ovat jo valmiina, Virjo linjaa.

Hän sanoo tiedostavansa, että kommentti kuulostaa jossain määrin uhkaukselta: tehkää tämä päätös tai muuten.

– Tarkoitus ei ole uhkailla, vaan tuoda vakavasti tietoonne, mitä eri päätösvaihtoehdoista seuraa.

– Jos tätä, päätösehdotuksenkin sanoin taloudellisilta seurauksiltaan ”marginaalista” muutosta liikuntapaikkojen vuokriin ei nyt tehdä, ei ensi syksynä enää kukaan pelaa palloa Höntsyn vuoroilla, joukkueissa, palloilukursseilla tai iltapäiväkerhoissa. Hyvin toimiva harrastuskoneisto ajetaan alas ja vuosien työ valuu hukkaan, ja useampi työntekijä menettää osan elannostaan, Virjo kommentoi.

Hän ei sano olevansa huolissaan omasta elannostaan.

– Jos näin käy, pärjään itse jo pelkän työttömyyspäivärahan turvin taloudellisesti paremmin kuin nyt. Uskonpa, että löydän jonkin paikan palloiluharrastuksellenikin. Sen sijaan useiden satojen muiden tamperelaisten liikuntaharrastus loppuu kuin seinään. Rohkenen arvella, että tämä on seurauksiltaan jotain muuta kuin marginaalista.

Koko blogimerkinnän voit lukea tästä.