Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskus pistetään kuntoon – Näin paljon remontti maksaa

KAANAA Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskus remontoidaan vihdoin

Tampereen kaupunki kunnostaa Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskuksen ympäristöluvan edellyttämään kuntoon.

Remontti maksaa vajaat 1,3 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat pikaisesti ja valmista pitäisi olla syksyyn mennessä.

– Varikkoalueet asfaltoidaan. Lisäksi alueelle tehdään noin 700–800 metriä pitkä purkuputki, jota pitkin sadevedet ohjataan alueelta pois, Tampereen kaupungin maanhankintapäällikkö Ari Kilpi kertoo.

Alueen kunnostuspäätöksen tekeminen kesti odottettua kauemmin. Korkein hallinto-oikeus velvoitti Tampereen kaupungin tekemään remontin vuoteen 2013 mennessä.

Viivästykseen on monia syitä. Ympäristöluvan hakija oli liikuntavirasto, mutta prosessin aikana vastuu siirtyi kiinteistöpuolelle. Tämän lisäksi kaupunki pohti alueen toimintamallia ja sitä, kenelle toiminta kilpailutetaan. Myös remontin korkea hinta mietitytti.

– Hanke saatiin vihdoin ja viimeinen myötämielisesti liikkeelle. Muualla Suomessa moottoriurheilukeskuksia on jouduttu jopa lopettamaan, kun ympäristösäädöksiä on kiristetty, Kilpi sanoo.

Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskuksen alueella on nyt kaksi toimijaa: Kaanaa Karting ja Tampereen Vauhtipuisto ry.

Vauhtipuiston varapuheenjohtaja Jari Tero kertoo, ettei remontti vaikuta kesän toimintaan.

– Kilpailu- ja harrastustoiminta jatkuu niin kuin ennenkin. Myös isot tapahtumat saadaan järjestettyä.

Ilmailu on ainoa toiminto, jota ei ole saatu käynnistettyä Teiskossa. Syynä on se, ettei Tampereen kaupungilla ole ilmailutoimintaan vaadittavaa ympäristölupaa alueella. Ympäristölupa on Tampereen Ilmailuyhdistyksellä, joka ei ole luovuttanut lupaansa muille.

Tampereen kaupungin vs. ympäristönsuojelupäällikkö Sanna Markkanen kertoo, että kaupunki on hakenut alueelle omaa ympäristölupaa ilmailua varten.

– Tämä on kieltämättä poikkeuksellista, ja asiaa on käsitelty myös kaupungin lakimiesten kanssa. Lupa-asia on nyt käsittelyssä, ja kuulemiset pidetään kesän alussa. Lupa on todennäköisesti käsittelyssä alkusyksystä.

Ilmailun ympristöluvan saamisen jälkeen ilmailun sekä rallicross-, motocross- ja speedway-ratojen ympäristöluvat ovat Tampereen kaupungin hallinnassa. Kaanaa Kartingilla on oma ympäristölupa.