Jalava on kosminen tamperelainen!

MONIPUOLINEN Jalava rakastaa laajasti.

Mansen moreenista kasvava Jalava esittelee uuden lättynsä tamperelaisille torstaina. -

toimitus

Jalava juhlii torstaina Klubilla uutta pitkäsoittoaan. Vuosien jälkeen on teemalevy yhden miehen vaiheista eron ja uuden rakkauden välissä.

Albumilla mies sekoaa, sekoilee, punnitsee elämänsä arvoja ja lopulta rauhoittuu uuteen tilaisuuteen. Musiikillisesti Vuosien jälkeen liikkuu laajasti mutta linjakkaasti.

– Jalava haluaa jatkaa tällä levyllä tutkimusmatkaansa countryn, folkin, popin ja rockin parissa, uskoen vahvasti siihen, että siitä syntyy jotakin suomalaiseen sielunmaisemaan sopivaa, yhtyeen laulaja ja biisinikkari Antti Westman kertoo.

– Gram Parsons käytti musiikistaan termiä Cosmic American Music, joten Jalavan musiikista puhuttaessa voidaan käyttää nimeä Kosminen kotimainen.

Jalavan kokoonpano on elänyt vuosien varrella. Kun bändin perustaja Ville Wacklin lähti yhtyeestä vuonna 2013, porukka mietti hetken jatkamisen mielekkyyttä. Orkesteri kuitenkin jalostui nopeasti kitaristi Lauri Myllymäellä, ja Jalava jatkoi matkaansa kohti kovaa nykykuntoaan.

– Jalavalla on nyt erittäin hyvä boogie. Seuraavalle levylle on iso kasa biisejä valmiina ja niitä soitellaan jo livenäkin. Muutimme myös juuri uuteen vastavalmistuneeseen treenikämppään, missä meidän on mahdollista studiolosuhteissa äänittää koska vaan. Eli tulevan kesän aikana olisi tarkoitus aloittaa uuden levyn nauhoitukset, Westman uumoilee.

Sitä ennen on siis kuitenkin aika antaa uutukaisen soida. Erittäin monipuolinen, taitavasti toteutettu ja kaareltaan kantava äänite toimii Westmanin mukaan myös livenä.

– Torstain keikalla on luvassa rentoa ja hyvää meininkiä, loistavia biisejä ja hyvännäköinen bändi. Ja soitto alkaa jo kello 20, joten yömyöhään ei tarvi ainakaan livemusiikin vuoksi heilua.

Jalava Klubilla 12.5.

jalavamusiikki.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 7. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 8. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 9. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 10. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 11. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 12. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 13. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 14. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"
 15. Pääkirjoitus: Maltti on valttia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.