"Nyt voidaan keskittyä Hakametsän jäähallin alueen suunnitteluun" – Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimus ja yhteistyökumppani hyväksytty

KAUPUNKI Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina kello 21.33 SRV yhtiöt Oyj:n sekä SRV-rakennus Oy:n yritysryhmittymän Kannen ja Areenan toteuttajaksi ja hankkeen toteutussopimuksen.

Havainnekuva. Kuva:SRV/Studio Libeskind

Sonja Sivonen

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina lähes kolmen tunnin keskustelun jälkeen Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimuksen ja yhteistyökumppanin. Käsittelyn kuluessa esitettiin sekä asian pöydälle panoa että kaupunginhallituksen esityksen hylkäämistä. Esitykset hävisivät äänestyksessä selvin numeroin 61-6 ja 60-7. Käsittelyn alussa hanke esiteltiin julkisesti, mutta liikesalaisuuksien vuoksi keskustelu asiasta käytiin suljetuin ovin.

Toteutussopimukseen liittyy myös tontinvaraussopimus, jonka mukaan SRV:n yritysryhmittymällä on mahdollisuus ostaa sopivaan hintaan tontteja uuden Ranta-Tampellan alueelta. Näsijärven rannalla sijaitsevan Ranta-Tampellan alueen rakentamisen mahdollistaa Rantaväylän tunnelin valmistuminen.

Kansi ja Areena hankkeen lähdettyä liikkeelle myös Hakametsän jäähallin alueen suunnittelu voi alkaa. Hakametsän alueella nähdään suuria mahdollisuuksia monipuoliseksi liikunnan ja urheilun kampusalueeksi.

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen mukaan nyt saadaan liikkeelle merkittävä kaupunkikehityksen, kulttuurin ja liikunnan ketju Tampereella.

– Kansi ja Areena -hanke tuo Tampereelle tuhansia työpaikkoja sekä sen rakentamisaikana että sen jälkeen. Kaupungin 60 miljoonan euron panostuksella saadaan liikkeelle 500 miljoonan euron hanke ja täysin uudenlaista kaupunkitilaa ja toimintaa, hän uskoo.

Lähde: Anna-Maria Maunu, tampere.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 2. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 3. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 4. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 5. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 6. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 7. Tampereen lasten ja nuorten sairaalan potilaat saivat sähkökäyttöiset leikkiautot – Kulkupeleillä on kilpailukykyinen huippunopeuskin
 8. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"
 9. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 10. Pohjois-Hervantaan rakennetaan uutta asumista
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 13. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 14. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 15. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.