Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Juhlat luvassa? Poimi tästä parhaat vinkit valmisteluihin!

JUHLAT Farkut eivät ole juhla-asu eikä toisiaan karsastavia ihmisiä kannata plaseerata istumaan vierekkäin. Mutta mitä muuta juhlan järjestäjän on hyvä muistaa? Kaivoimme arkistostamme parhaat vinkkijutut yhteen pakettiin, olkaa hyvä.

Koti kuin koti komistuu, kun paikat pistetään kuntoon ennen vieraiden saapumista. Helpottaisitko viime hetken taakkaasi juhlavalmisteluissa ottamalla siivoojan kotiin? Kannattaa muistaa, että kotona teetetystä työstä saa kotitalousvähennystä, joten apua kannattaa palkata.

Jos vielä haluat pestä ikkunat, odota suosiolla loppuviikkoon, jolloin ei ole aivan yhtä aurinkoista kuin nyt. Ikkunat kannattaa nimittäin kuurata silloin, kun aurinko ei paista suoraan lasiin; auringon lämpö kuivattaa lasipinnan kesken pesun. Muut kätevät niksit löydät täältä!

Vuokra-astioista voi jo olla turha haaveillatulevalle viikonlopulle, mutta mikäli intoa piisaa, ehdit vielä koristella kotia vaikkapa itse tehdyin viirein ja lippusiimoin. Lisää koristeluvinkkejä on tarjolla tämän linkin takana.

Juhlissa sattuu ja tapahtuu aina. Ruokatahroista etenkin marja-, hedelmä-, punaviini- ja teetahrat vaativat pikaisia toimenpiteitä, jotta tahra ei ehdi pinttyä. Hyvä apu löytyy tavallisesta astianpesuaineesta, jota kannattaa tiputtaa likaantuneen kohdan päälle ja antaa vaikuttaa hetki. Lisää oivallisia vinkkejä erilaisten tahrojen poistoon löydät täältä!

Marttojen vinkeillä saat enemmän tehoja irti astianpesukoneesta juhlien jälkeisen tiskivuoren taltuttamiseksi. Tiesitkö esimerkiksi, että astioiden huuhtominen ennen konepesua ei ole tarpeen?

Juhlat tulossa, mutta mitä laitan päälle? Ikuisuuskysymys kuuluu varmasti monen vaatekaapin edessä.

– Upea juhlapukeutuminen ei ole rahasta kiinni. Aina ei tarvitse ostaa uusia vaatteita, sillä asua voi päivittää kauniilla asusteilla, stylisti Sohvi Nyman sanoo tässä haastattelussa.

Farkut eivät ole juhla-asu, vaikka se tuntuu yleinen olettamus olevan.

Kevään juhlapukeutumisessa kannattaa erityisesti välttää mustaa, tummia värejä ja paksuja materiaaleja.

–Ja farkkuja. Farkut eivät ole juhla-asu, vaikka se tuntuu yleinen olettamus olevan.

Juhlapukeutuminen alkaa kuitenkin alusvaatteista.Juhlapukua sovittaessa pitäisi pukea ylleen juhlassa käytettävät alusvaatteet, jotka ryhdistävät. Ja sääret saavat säihkyä!

Jos juhlapuku löytyy jo, mutta perheen lemmikki on ehtinyt jättää siihen karvaiset terveisensä,näillä vinkeillähoidat tilanteen.

Tovi aikaa kannattaa uhrata myös siihen, että testaat juhlapäivän meikinennen h-hetkeä.Näin varmistut, etteivät kasvot kihelmöi juhlameikin alla, Allergia- ja Astmaliitto muistuttaa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – vanha sanonta pätee myös juhlien suhteen. Tästä linkistä löydät kelpo listan asioita, jotka kannattaa muistaa juhlaa suunnitellessa.

Taitavasti mietitty istumajärjestys auttaa välttämään, ettei keskenään sopimattomat vieraat eivät joudu vierekkäin.

Marttojen erikoisneuvoja Pia Niemonen kehottaa pyytämään juhlapäiväksi keittiöön apuhenkilökuntaa.

–On mukavaa, että juhlakalun läheiset pystyvät osallistumaan juhlaan ilman keittiövastuuta.

Istumajärjestys on kautta historian viestittänyt vieraiden arvojärjestyksestä. Perhejuhlissa tärkeintä on kuitenkin viihtyvyys.

–Taitavasti mietitty istumajärjestys helpottaa juhlan järjestelyjä. Turhaan pähkäilyyn ei mene aikaa ja vältytään tilanteilta, että keskenään sopimattomat vieraat eivät joudu vierekkäin, etikettikonsultti Merja Helaniemi kertoo arkistojutussamme.

Uusperheissä perhejuhlat voivat monesti olla kipupisteitä. Uusperheneuvoja Elisa Jyllikosken mukaan yleispäteviä ohjeita on vaikea antaa, mutta tärkeintä on järjestää omannäköiset juhlat,tehdä niin kuin perheestä hyvältä tuntuu.

Hyvistä käytöstavoistakaan ei koskaan haittaa. Tapakouluttaja Kaarina Suonperän vinkeillä selviää luontevasti erilaisista tilaisuuksista, olipa sitten isäntänä, emäntänä tai vieraana.

Alkumaljalla toivotat vieraasi tyylikkäästi tervetulleeksi, sanoo W Wine & Delin vuoropäällikkö Terhi Elsilä Älä kuitenkaan unohda juomatarjoilussa alkoholittomia vaihtoehtoja!

Moni haluaa kokeilla uusia leivonnaisia juhlissaan. Pia Niemonen kannustaa koeleipomaan reseptin etukäteen, ettei aivan juhlan kynnyksellä tule ikäviä yllätyksiä.Helposta reseptistä selviää ilman koesuoritustakin.

Täytekakut ovat jälleen muodissa, eikä sellaisen lisäksi tarvita juhlapöytään sen seitsemää sorttia. Riittää, että tarjolla on muutama herkullinen suupala laadukkaista raaka-aineista.

–Vähemmän on enemmän, uskoo Kanrestan Oopperaravintoloiden keittiöpäällikkö ja Kiehumispisteessä-blogin Kati Laszka Hänen vinkeillään trendikäs juhlatarjoilu syntyy edullisesti ja helposti.

Itse ihastuin voileipäkakkuihin, kun löysin tuorejuustopohjaiset täytteet.

Voileipäkakut ovat näyttävää, ruokaisaa ja herkullista tarjottavaa. Juhlien järjestäjälle ne ovat kätevä ja suhteellisen edullinen valinta. Tässä ohje siihen, miten saat kaksi komeaa voileipäkakkua 85 eurolla.

–Itse ihastuin voileipäkakkuihin, kun löysin tuorejuustopohjaiset täytteet. Ranskankermalla notkistettu tuorejuusto on raikas vaihtoehto, kertoo bloggaaja, leivontayrittäjä Taru Vihavainen

Moni viikonloppuna ylioppilasjuhliin suuntaava on parhaillaan kinkkisen kysymyksen äärellä: mitä annan lahjaksi valmistuvalle? Yhä useammat päätyvät antamaanlahjakortin tai rahaa.

–Valitettavasti ei ole olemassa mitään hinnastoa, mistä voisi katsoa, mikä on sopiva summa, sanoo tapakouluttaja ja tapahtumasuunnittelija Merja Helaniemi

Helaniemi kehottaa pohtimaan omaa suhdetta juhlakaluun.

Lahjaksi ystävälle – tai kiitokseksi emännälle – voi viedä myös esimerkiksi kukkia tai pullon hyvää viiniä, jonka valinnassa näistä vinkeistä voi olla apua.