Hieno valinta, Aku Louhimies! - Tämä tamperelainen näyttelijä sai tamperelaisen Lehdon roolin

Tamperelaisen tehdastyöläisen Väinö Linnan kirjoittaman merkkiteoksen ainoan tamperelaisen roolihahmon näyttelee - niin kuin pitääkin - tamperelainen näyttelijä.

Aku Louhimiehen uuden Tuntemattoman sotilaan alikersantti Lehdon rooliin on kiinnitetty Severi Saarinen.

Saarinen, 32, on ollut kiinnitettynä Tampereen työväenteatteriin vuodesta 2014.

Vuonna 2012 Teatterikorkeakoulusta valmistunut Saarinen on näytellyt TTT:ssä muun muassa nimiroolin näytelmässä Pekka Töpöhäntä ja Benjaminin roolin näytelmässä Kaikki on kohta hyvin.

Ennen TTT:ia Saarinen näytteli Turun kaupunginteatterissa.

Edvin Laineen alkuperäisessä vuodelta 1955 Tuntemattomassa Lehtoa näytteli Åke Lindman. Rauni Mollbergin ohjaamassa vuoden 1985 versiossa Lehto oli nykyisin muun muassa ylöjärveläisellä Voionmaan opistolla näyttelijätyötä opettava Pauli Poranen.

Huhtikuussa julkistettujen näyttelijöiden joukkoon liittyvät myös Samuli Vauramo, joka nähdään luutnantti Lammion roolissa sekä Matti Ristinen majuri Sarastienä. Saarinen tekee alikersantti Lehdon ja Eino Heiskanen sotamies Riitaojan roolin. Sotamies Määttä on Max Ovaska ja sotamies Ukkola Elias Gould. Sotamies Salona nähdään Akseli Kouki ja alikersantti Mielosena Hemmo Karja.

- Linnan Tuntemattoman jokainen hahmo on tarkkaan piirretty, sodan nyrjäyttämä ihmiskuva. Olen ylpeä siitä heittäytymisestä, jolla jokainen elokuvan näyttelijöistä on lähtenyt tutkimaan sitä muutosta, jonka pelko, kipu, koti-ikävä ja ympärillä jatkuvasti uhkaava kuolema saa aikaan ihmisessä. Haluan tuoda esiin myös kotirintamalla käydyn sodan ja rikottuja koteja kannatelleet naiset, Aku Louhimies kertoo.

Elokuva saa ensi-iltansa huhtikuussa 2017. Elokuvan kuvaukset käynnistyvät maanantaina.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut