Kolmos- ja 12-tiet sekä Tampereen ratapiha saavat korjausrahaa valtiolta

Pirkanmaalaisille ja tamperelaisille kerrottiin torstaina myönteisiä uutisia. Kolmos- ja 12-tiet sekä Tampereen ratapiha ovat saamassa korjausrahaa. Torstaina julkistettu valtion korjausrahapaketti on suuruudeltaan yhteensä 364 miljoonaa euroa ja se toteutetaan vuosina 2017–2019.

Erittäin vilkkaasti liikennöidylle valtatie 12:sta, Alasjärven ja Linnainmaan kohdalle, rakennetaan lisäkaista ja risteyssiltoja tullaan korjaamaan miltei neljän miljoonan euron edestä.

Tampereen ratapihaa parannetaan kahdeksalla miljoonalla. Tampereen ja Seinäjoen välisen junaradan akselipainoa nostetaan 25 tonniin siten, että erityisesti bio- ja metalliteollisuuden kuljetukset mahdollistuvat turvallisemmin ja taloudellisemmin.

Valtatie kolmoselle Hämeenkyröön saadaan Kyröskosken eritasoliittymän ensimmäinen vaihe ja ohitustien jatke, jotka ovat arvoltaan yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Kun Hämeenkyrön tärkeää ohitustietä ei saada ennen kuin valtion Infrayhtiö saadaan toimintaan, on hienoa, että liikenteen sujuvuutta parannetaan. Tämä tarvitaan työmatkaliikenteen ja elinkeinoelämän, erityisesti biotalouden kuljetuksien kannalta. Nythän rekat jyräävät hankalissa kiertoliittymissä ja koko liikenteen virta tökkii.

Aiemmin tänä vuonna hallitus päätti jo 600 miljoonan euron korjausvelkahankkeista suomalaisten tiestön, raiteiden ja vesiväylien kunnon parantamiseksi. Lisäksi hallitus on päättänyt huhtikuun kehysriihessä 764 miljoonan euron uusista liikenteen investointihankkeista. Äskettäin esiteltiin myös valtiovallan ja teleoperaattoreiden kumppanuusohjelma, jossa suomalaiset operaattorit sitoutuivat investoimaan miljardi euroa nopeisiin laajakaistayhteyksiin.

Suomen pyörät pitää saada pyörimään. Teiden ja koko infrastruktuurin tulee olla sellaisia, että tieliikenne ja kuljetukset voidaan hoitaa tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti.

Mikko Alatalo

Kansanedustaja (kesk)

Liikenne- ja viestintävaliokunnan vpj.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut