Tiedetoimittaja: "Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijat ovat punavihreitä" – Luotatko sinä mediaan? Vastaa kyselyyn

Tämän oppilaitoksen viestintä on täynnä punavihreyttä. Sitä mieltä on perussuomalainen vapaa tiedetoimittaja Marko Hamilo. Mitä mieltä sinä olet? Osallistu ja vastaa kyselyyn. Tampereen yliopisto

Pekka Ruissalo

Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista kolme neljästä kannattaa vihreitä tai vasemmistoliittoa – perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja ei yksikään. Tähän lopputulokseen on tullut perussuomalaisten Suomen Uutisiin kirjoittava vapaa tiedetoimittaja Marko Hamilo Hamilon kirjoitukseen pääset käsiksi tästä linkistä

– Arvelin, että jo journalistiikan ja viestinnän koulutukseen hakeutuvat ovat keskimääräisiä opiskelijoita huomattavasti punavihreämpiä, ja että tämän joukon oikeistolaisimmat suuntautuvat ennemminkin organisaatioviestintään ja pörssiyhtiöiden rahakkaisiin viestintätehtäviin. Toimittajiksi rikastuu sitten kaikkein vasemmistolaisimpia ja vihreitä yhteiskuntatieteilijöitä.

Tämä näkyy Hamilon mukaan monissa asioissa.

– Journalistien punavihreys ei ole jäänyt vaille seurauksia. 38 prosenttia suomalaisista on menettänyt luottamuksensa perinteiseen mediaan.

Hamilo käyttää lähteenään valtiotieteiden tohtori Jussi Westisen artikkelia ”Koulutusalan yhteys yliopisto-opiskelijoiden poliittiseen orientaatioon”.

– Westisen mukaan taistolaisuudella ja vasemmistolaisella ajatusmaailmalla ylipäätään oli vahva sija Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteissä 1960- ja 1970-luvuilla. Erityisesti journalistiikan ja politiikan tutkimuksen opiskelijat olivat erittäin vasemmistolaisia. Nykyiset politiikan tutkimuksen ja journalistiikan opiskelijat ovat taas Westisen mukaan omaksuneet hyvin liberaalin ja kansainvälistä solidaarisuutta korostavan arvomaailman. Vihreillä on erityisen suuri kannatus juuri journalistiikan ja politiikan tutkimuksen opiskelijoiden keskuudessa, Hamilo kirjoittaa.

Marko Hamilon tausta on Nuorsuomalaisissa. Hän toimi puolueessa ennen sen lakkauttamista. Viime vuosina Hamilo on profiloitunut maahanmuuton-, islamin ja vihervasemmiston kriitikkona sekä arvokonservatismin puolustajana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut