Tämä taikuri villitsee Tampereella ja Veikkausliigassa

SENSAATIO Emile Paul Tendeng tuli kylmään tammikuussa. Kesäkuussa hän on Veikkausliigan kuumin.

Tämä mies on Ilves-fanien uusi lemmikki. Emile Paul Tendeng on Tampereella ehtinyt jo saada lisänimen Taikuri. Veikkausliigassa on syntynyt neljä maalia ja neljä maalisyöttöä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Elettiin tammikuuta 2016, kun senegalilainen Emile Paul Tendeng ensimmäistä kertaa astui Suomen–kamaralle. 23-vuotias jalkapalloilija oli ehtinyt nähdä elämässään ja urallaan paljon, mutta ei koskaan talvea, kylmää ja lunta.

– Kun tulin ulos lentoasemalta, ajattelin että onpa kovaa touhua, Tendeng muistelee.

Peluri oli tullut testijaksolle Tampereen Ilvekseen. Mahdollisuus oli tullut italialaisen pelaaja-agentin kautta, joka oli toimittanut Ilveksen puheenjohtajalle videoita Tendengin otteista. Testijakson jälkeen kaksivuotinen pelaajasopimus syntyi nopeasti.

Sen jälkeen on syntynyt paljon muutakin. Nopea pelimies on tällä hetkellä Veikkausliigan kuumin pelaaja. Maaleja on syntynyt neljä ja saman verran maaliin johtaneita syöttöjä. Syöttötilastossa Tendeng on tällä hetkellä toisena heti SJK:n Teemu Penninkankaan jälkeen. Miehen valttina on monipuolisuus: taito riittää pelata kärkipelaajana ja alempana missä tahansa roolissa tahansa.

– Olen pelannut paljon kymppipaikalla piilokärkenä. Se on mahdollistanut sen, että voin syöttää ja tehdä maaleja. Pelaan siellä, mihin valmentaja käskee.

Tendeng puhuu paljon joukkuepelaamisesta. Joukkuekaverit ovat senegalilaisen mukaan mahtavia ja heidän avullaan mies on saanut pelaamisensa kelpo tasolle. Erityiskiitoksen saa päävalmentaja Jarkko Wiss

– Aiemmat valmentajani ovat olleet varsin autoritäärisiä. Jarkko on mahtava, avoin ihminen joka suhtautuu pelaajiin kuin veljiinsä. Huomaa myös, että hän ollut kova pelimies aikoinaan: potkut lähtevät yhä tarkasti ja vieläpä maata pitkin. Jarkolla on edelleen mahtava potkutekniikka, kehaisee Tendeng järeät vapaapotkut taitanutta nykyistä päävalmentajaa.

Myös pelaaminen Suomessa ylipäätään maistuu. Kotimainen jalkapallo on ollut viime vuosina jopa laajasti kritisoitua, mutta Tendeng pitää Veikkausliigan tasosta.

– Peli on nopeaa ja fyysistä. Esimerkiksi Romaniassa pelataan eri tavalla.

Tendeng uskoo suomalaisen jalkapallon nousuun myös maailmanlaajuisella tasolla.

– Kaikki lähtee kovasta työstä. Kun sitoutuu ja tekee työtä, kaikki on mahdollista. Nyt EM-kisoissa pelaavissa Islannissa ja Unkarissa on teille kaksi hyvää esimerkkiä.

Omasta tulevaisuudestaan hän ei halua liikaa spekuloida. Sopimus Ilveksen kanssa on kauden 2017 loppuun.

– Skandinaavinen tapa pelata sopii minulle. Tulevaisuudessa voisin pelata vaikka Ruotsissa.

Emile Paul Tendeng

Syntynyt joulukuussa 1992.

Pituus 172 senttiä, paino 69 kiloa.

Pelannut aiemmin kotimaansa Casa Sportsissa ja AS Douanesissa.

Pelasi lainalla vuonna 2013 Romaniassa.

Tehnyt Ilveksessä neljä maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja: pystyy pelaamaan tehokkaasti useammalla eri paikalla, omimmillaan kymppipaikan pelaajana jossa pystyy paitsi viimeistelemään, myös syöttämään maaleja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut