Tampereen yrittäjät näkevät raitiotiehankkeen lisäävän elinvoimaa – Kustannustehokkuus epäilyttää

KAUPUNKI Tampereen kaupunki teetti kaupunkiseudun yrittäjille kyselyn raitiotien vaikutuksista.

Tampereen kaupungin tilaaman tutkimuksen tavoitteena oli selvittää yritysten ja elinkeinoelämän näkemyksiä Tampereen raitiotiehankkeesta, hankkeen vaikutuksista, suunnitteluprosessista ja siihen osallistumisesta.

Raitiotie lisää yrittäjien mukaan kaupungin vetovoimaa ja kilpailukykyä. Hankkeen kustannustehokkuutta kuitenkin epäillään jonkin verran.

– Raitiotien arvioidaan lisäävän Tampereen ja Tampereen seudun yritysten kilpailukykyä sekä keskustan ja reitin varrella olevien alakeskusten kilpailukykyä ja vetovoimaa. Keskusta-alueen palvelujen, kaupan ja erikoisliikkeiden palvelutarjonnan ja asiakasvirtojen arvioidaan myös lisääntyvän, Tampereen kaupungilta tiedotetaan.

Raitiotien pelätään heikentävän muiden kuin reitin varrella olevien alueiden kehittämisedellytyksiä ja vetovoimaa.

– Monien yrittäjien mielestä Tampereella on tärkeämpiäkin investointikohteita ja kasvavan väestön kannalta parempiakin joukkoliikenneratkaisuja. Ydinkeskustan ja läntisen Tampereen yrittäjät näkevät selkeimmin raitiotiehankkeen lisäävän elinvoimaa, kaupungilta kerrotaan.

Tampereen länsipuolen yrittäjät arvioivat raitiotien parantavan erityisesti alakeskusten elinvoimaa. Raitiotien reitistä etäämmälle jäävän Viinikan–Sarankulman -alueen yritykset suhtautuvat raitiotiehankkeeseen keskimääräistä kriittisemmin. Näiden alueiden yritykset arvioivat raitiotien haittaavan Tampereen muuta kehitystä.

Kysely suunnattiin Pirkanmaan Yrittäjien ja Tampereen kauppakamarin jäsenistölle kaupunkiseudulla. Tutkimus palvelee raitiotiehankkeen vaikutusten arviointia ja rakentaa yhteistä tietopohjaa Tampereen kaupungin ja raitiotiehankkeen vuoropuhelulle Tampereen seudun yrittäjien kanssa.

Tutkimus kohdennettiin sähköpostikyselynä Tampereen ja sen naapurikuntien yritysten toimipaikoille. Tutkimukseen vastasi 861 yritysten edustajaa. Vastausten määrä on korkea ja otos edustava. Vastanneista yrityksistä 56 prosenttia sijaitsee alle 800 metrin päässä raitiotielinjauksesta. Kaikista vastanneista 33 prosenttia ilmoitti, että raitiotiellä on olennaisia vaikutuksia yrityksen toimintaan.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut