Viinikankadun katusuunnitelma hyväksyttiin – Rakentamistöiden kustannusarvio on 7 700 000 euroa

LIIKENNE Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina yhdeksäs elokuuta Viinikankadun katusuunnitelman Pinnin alikulkusillan ja Tampereen valtatien välillä ja Lempääläntien katusuunnitelman Tampereen valtatien ja Kuokkamaantien välillä.

Tampereen yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt Viinikankadun katusuunnitelman Pinnin alikulkusillan ja Tampereen valtatien välillä ja Lempääläntien katusuunnitelman Tampereen valtatien ja Kuokkamaantien välillä.

– Viinikan liittymäalue on merkittävässä asemassa Tampereen keskustan liikenneverkon toimivuuden kannalta. Nykytilanteessa Viinikan liittymäalue ruuhkautuu, mikä aiheuttaa häiriöitä nopeasti koko lähialueen liikenneverkolla kuten Ratapihankadulla, Kanslerinrinteessä ja Kalevantiellä, suunnittelupäällikkö Ari Vandell toteaa.

Tulevaisuudessa Viinikan liittymäalueen liikennemäärät todennäköisesti lisääntyvät uusien maankäyttöhankkeiden kuten Keskusareenan ja Rantatunnelin valmistuttua. Lisäksi liittymäalueella on liikenneturvallisuuden kannalta vaarallisia kevyen liikenteen ja ajoneuvoliikenteen risteämiskohtia.

– Viinikan liittymäalueesta on aikaisemmin tehty yleissuunnitelma, jossa on esitetty ratkaisut liittymän toimivuuden parantamiseksi. Alueen ensimmäiset katusuunnitelmat on laadittu sen pohjalta, Vandell kertoo.

Lempääläntielle on suunniteltu kolmas pohjoiseen menevä ajokaista Viinikan liittymän ja Kaartotien välille moottoriajoneuvoliikenteen välityskyvyn parantamiseksi. Samaan tarkoitukseen on suunniteltu Viinikankadulle/Lempääläntielle etelän suuntaan kulkeva ajokaista Pinnin alikulkusillan ja Kuokkamaantien välille.

– Lisäksi nykyinen Viinikankadun sivuhaara Tampereen valtatielle poistetaan, ja se korvataan lisäämällä oikealle kääntyvien kaista Viinikankadulle, Vandell selvittää.

Viinikankadulle on suunniteltu myös uusi kevyen liikenteen alikäytävä, jonka kautta on osoitettu kulkevaksi itä-länsisuuntainen 4,5 metriä leveä eroteltu jalankulku- ja pyörätie, minkä uskotaan parantavan liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

– Nykyinen suojatie alikäytävän kohdalta poistetaan. Lisäksi katusuunnitelmassa on esitetty Viinikan liittymän ympäristössä uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja nykyisten väylien laatutason nostamista, Vandell kertoo.

Lempääläntien itäpuolelle on suunniteltu 3,5 metriä leveä yhdistetty jalankulku- ja pyörätie ja länsipuolelle 3,5–4,0 metriä leveä eroteltu jalankulku- ja pyörätie.

Rakentaminen sisältyy kaupunkiympäristön kehittämisen vuoden 2016 vuosisuunnitelmaan ja alustavaan vuosien 2017 ja 2018 vuosisuunnitelmiin.

Rakentamistöiden kustannusarvio on 7 700 000 euroa. Kustannusarviossa mukana ovat kadunrakennustyöt, alikulkukäytävien rakentaminen ja johtosiirrot.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut