Hiedanranta saa ylleen spraymaalin – "Valtakunnallisesti merkittävä kohde"

Tamperelaisten uusi suosikki Hiedanranta saa tällä viikolla ylleen spraymaalia. Muutakin järjestetään ja tapahtuu, lue lisää jutusta. Marjo Rämö

Pekka Ruissalo

Hiedanrannan tehdasalueen seinät kokevat suuren muutoksen, kun viikon kestävä SPRAYCANKONTROL–katutaidetapahtuma alkaa maanantaina. Tehtaiden valikoituja seiniä maalataan noin 1000 neliömetrin alalta. Tapahtumassa on mukana liuta valtakunnallisesti tunnettuja taiteilijoita, esimerkiksi muraalitaiteilijat Salla Ikonen ja Jukka Hakanen

Hiedanrannan tuleva asuin- ja työpaikka-alue sijaitsee Tampereen länsiosassa Näsijärven rannalla. Alueeseen kuuluu käytöstä poistunutta vanhaa Lielahden tehdasaluetta. SPRAYCANKONTROL toteutetaan Tampereen kaupungin tukemana.

– Hiedanrannasta tulee tapahtuman myötä valtakunnallisesti merkittävä katutaidekohde, iloitsee kehityspäällikkö Reijo Väliharju Tampereen kaupungin Kiinteistötoimesta.

Yleisö on tervetullut seuraamaan katutaiteen syntyä. Taiteilijat työstävät seiniä koko viikon ajan aamusta iltaan. Yleisöllä on myös mahdollisuus äänestää omaa suosikkimaalaustaan Facebookin tapahtumasivulla. Eniten ääniä keränneen maalauksen tehnyt taiteilija valitaan Spraycankontrollin piirinmestariksi 2016.

Hiedanrannan toimijat järjestävät Puutarhajuhlat lauantaina 20.8. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Koko perheelle sopivaa ohjelmaa klo 14 alkaen. Yleisö voi esimerkiksi tutustua Hiedanrannan historiaan opastetuilla kierroksilla, osallistua graffitityöpajaan, herkutella katuruokatorilla ja kahvilassa sekä seurata tanssi- ja taide-esityksiä. Tapahtuma-alueella on hämärän saapuessa tunnelmavalaistus.

Samaan aikaan Puutarhajuhlien kanssa järjestetään SWÄG Open Air- tapahtuma, jonka ohjelmassa on elektronista musiikkia tehtaan katveessa, projisointia ja valotaidetta.

Tapahtumapäivänä Hiedanrannassa ei ole mahdollisuutta pysäköintiin. Suosittelemme saapumaan paikalle busseilla, kävellen tai pyörällä. Hiedanrantaan pääsee busseilla 3, 21 ja 80. Lähin pysäkki on Lielahden asema.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut