Tornit kiehtovat: Luminarysta puolet varattu – PMK Tornista satelee kysymyksiä

Havainnekuva Luminarysta. Skanska

Marjo Rämö

Tamperelaiset ovat valmiita maksamaan asumisesta keskustan tornitalossa. Itsenäisyydenkadulle nousevan tornin Luminary II:sen 136 asunnosta on varattu jo 77.

Asuntojen ennakkomarkkinointi aloitettiin kolme kuukautta sitten.

– Tilanne on erittäin hyvä. On hienoa, että pienten asuntojen lisäksi myös rohkeasti asuntomarkkinaan tuomamme isommat asunnot ovat kiinnostaneet erityisen hyvin. Esimerkiksi 150 neliön asunnoista jo useampi on varattu, sama koskee 116 neliön asuntoja, Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Harri Sivu kertoo.

Ylimmän kerroksen erikoisuus, koko kerroksen vievä 3,4 miljoonan euron penthouse on sekin jo varattu.

Luminaryn uniikkeja asuntoja on menossa varaajien omaan käyttöön, mutta sijoittajiakin on liikkeellä.

–Varaajien joukossa on asiakkaita, jotka ovat varanneet kohteesta oman käytön lisäksi myös sijoitusasuntoja sekä varaajia, jotka ovat ensi kertaa tekemisissä uudisasuntokaupan kanssa.

Luminaryn rakentaminen on jo aloitettu. Vanhan Rastin paikalla tehdään parhaillaan suihkupaalutuksia. Rakennus valmistuu maaliskuussa 2019.

Keskustaan on nousemassa toinenkin asuinkäyttöön tarkoitettu tornitalo. PMK Tornin ennakkomarkkinointi aloitetaan 1. syyskuuta. Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama kertoo, että kohde on herättänyt poikkeuksellisen paljon kiinnostusta jo ennen ennakkomarkkinoinnin aloittamista.

Rakentamisessa nyrkkisääntönä on se, että työt alkavat sitten, kun asunnoista puolet on varattu.

–Uskon, että varaukset täyttyvät aika nopeasti ja rakentaminen voidaan aloittaa jo tämän vuoden puolella.

PMK Torni nousee Tammelaan PMK:n talon kylkeen.

21-kerroksinen Luminary II on valmistuessaan Tampereen korkein asuintalo. PMK-torni jää yhdeksän kerrosta matalammaksi.

– Olisimme toki voineet tehdä PMK Tornista korkeammankin, mutta kaava salli vain tämänkorkuisen rakennuksen. Ja hyvä tämä 12 kerrostakin on, Routama kertoo.

Huomioitavaa on sekin, ettei PMK Tornista tehty yhtään valitusta.

–Minulla on sellainen tunne, että tamperelaiset hyväksyvät korkeat asuinkerrostalot. Niitä pidetään oman alueensa maamerkkeinä.

Erikoisuuksia torneissa:

Luminary: Ylimmässä kerroksessa on vain yksi 300-neliöinen asunto. Muutamista yläkerran asunnoista voi katsella kaupunkinäkymää suoraan kylpyammeesta. Sisustusvalinnoissa asukkaita auttavat Huvila & Huussi -ohjelmastakin tuttu sisustusarkkitehti Mikko Vesanen ja Anna Katriina Tilli.

PMK Torni: Torni on sovitettu ulkonäöltään entisen Puuvillatehtaitten myyntikonttorin ja keskusvaraston ulkonäköön. Tornin suunnittelussa on haettu inspiraatiota puuvillan kutomisessa käytetystä reikäkortista. Asunnoissa on myös tilavat parvekkeet.

Lisätiedot:www.pmktorni.fi ja www.luminary.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut