Tällainen on pikavauhtia kohoava Linnakeskus – Saman katon alle liigasalibandyä ja seikkailupuisto

RAKENTAMINEN Työt vuosikausia odotetulla Linnakeskuksella alkoivat jo. Ensi vuonna hallissa pelataan salibandyliigaa ja kiipeillään seikkailupuistossa.

Nyt se on varmaa.

Linnainmaalaiset saavat vihdoin lähes kymmenen vuotta suunnitellun liikuntakeskuksen, vaikka tällä viikolla avautunut uusi kirjasto löysikin paikkansa Koilliskeskuksen Prismasta.

Uusi Linnakeskus sai rakennusluvan ja aloittamisoikeuden tiistaina ja työt alkoivat jo loppuviikolla.

– Maaliskuussa pitäisi olla niin valmista, että ensimmäiset vuokralaiset pääsevät muuttamaan, kertoo hankkeen vetäjä Marko Kuusisto

Uuteen 7 000-neliöiseen Linnakeskukseen tulee sisäliikuntapuisto HopLop, salibandyhalli ja kuntosali.

Salibandyhallia hallinnoi Koovee, joka tuo miesten ja naisten liigapelinsä Linnainmaalle. Halliin mahtuu kaksi salibandykenttää ja noin 900-paikkainen katsomo. Koovee pyörittää myös Linnakeskuksen kahvilaa. Kuntosalia alkaa Kuusiston mukaan pyörittää alalla toimiva ketju.

Linnakeskus-hanke siirtyi myös AutoCenterin yrittäjänä toimivalle Kuusistolle kevättalvella, kun liikunta- ja kulttuurikeskusta vuosikausia ajanut rakennusliike Arkta luopui hankkeesta.

Koko suunnitelma oli lähellä kaatua, kun rakennukseen vuokralaiseksi tulossa ollut Tampereen kaupunki päätti viime vuonna viedä Linnainmaan kirjaston Linnakeskuksen sijaan Linnainmaan Prismaan. Kuusiston mukaan Hoplopin saaminen Linnakeskukseen kirjaston tilalle mahdollisti lopulta koko hankkeen toteuttamisen.

Linnakeskuksen rakennuttajana toimii Linnakeskus Oy. Kuusisto toimii myös Linnakeskuksen pääurakoitsijan rakennusliike Meijou Oy:n yrittäjänä.

– Olemme pieni rakennusliike, joka pystyy tekemään suuria kohteita uudenlaisella toimintatavalla. Edellisiä kohteitamme ovat muun muassa Dunlop Hiflexin pääkonttori Pirkkalaan ja Lielahden liikekeskuksen rakennukset. Työn alla on tällä hetkellä Veskan laajennus Pirkkalassa sekä Novatronille ja Komatsulle uudet toimitilat.

Linnakeskuksen kustannusarvio on kahdeksan miljoonaa euroa. Summa on kasvanut Arktan aikaisesta arviosta reilulla miljoonalla.

– Julkisivuun on tehty muutoksia ja neliöitä on lisätty jonkin verran. Rakennus toteutetaan nykyaikaisilla ja energiatehokkailla menetelmillä, kuten muun muassa LED-valaistuksella, taloautomaatiolla, viherkatolla, maalämmityksellä ja aurinkopaneeleilla, listaa Kuusisto.

Hankkeelle myönnettiin 750 000 euron valtionavustus jo vuonna 2014.

Linnakeskus

Linnainmaan Mäentakusenkadun ja Korpikodinkadun kulmaan rakennettava liikuntakeskus

rakennukseen tulee salibandyhalli, kuntosali ja sisäliikuntapuisto Hoplop

kerrosala 7 021 neliötä

autopaikkoja 156, polkupyöräpaikkoja 128

kustannusarvio kahdeksan miljoonaa euroa

valmistuu keväällä 2017

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut