Suosikkimuusikolta raju Facebook-päivitys Elielinaukion tapahtumista: "Saavatkohan Sipilä ja kumppanit nyt sitä mitä ovat tilanneet?"

Mamba-yhtyeestä tutuksi tulleen muusikko Tero Vaaran Facebook-päivitys herättää voimakasta keskustelua. Arkistokuva. Kari Kumpulampi

Pekka Ruissalo

Helsingin Elielinaukiolla uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen tapahtuman yhteydessä sattunut kuolemantapaus on herättänyt voimakasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Eräs näkemys asiaan tulee Mamba-yhtyeen lauluntekijältä, kitaristilta ja laulajalta Tero Vaaralta

Mäntyharjulla yksin asuva Vaara on viime vuosina profiloitunut voimakkaasti yhteiskunnallisesti virittyneillä kannanotoilla, jotka asettuvat leimallisesti hyvin laitaoikeistolaiseen politiikkaan.

– Kurjaahan se on jos kaveria muksitaan niin, että henki lähtee - vaikkakin sitten viiveellä, aloittaa Vaara päivityksensä.

Kommentti sisältää myös kritiikkiä Suomen hallitukselle ja nimeltä mainiten pääministeri Juha Sipilälle

– Saavatkohan Sipilä ja kumppanit nyt sitä mitä ovat tilanneet? Lepsusti hanskattua vasemmistolaista, parempaa väkivaltaa kiakkovieraineen ja kuokkavieraineen seuraa nyt täysin kontrolloimatonta ”laajempaa käsitystä seksuaalisuudesta” ja "pikaista kurinpalautusta kaikista aggressiivisimmille henkilöille.”

Päivitys sisältää myös mediakritiikkiä. Nimeltä mainitaan muun muassa Ilta-Sanomia ja Helsingin Sanomia kustantava Sanoma Oy.

– Sanoma Oy pääsee tilaisuuden tullen aina syvemmälle tunkioon… matu-seinäänajon/invaasion suomalaisuhreilla ei niin väliä, Vaara kirjoittaa.

Päivitys on herättänyt paljon keskustelua. Eräs osallistuja kyselee, onko keskustelun tyyli sitä minkälaista Vaara haluaa seinällään lukea.

– Noo, alatyyliä, kovasanaista retoriikkaa, Vaara vastaa.

Mamba-yhtyeen toiminta on 2010-luvulle tultuessa lopahtanut. Virallista päätösilmoitusta ei ole tullut, mutta yhtyeen kotisivuilla lukee teksti "kiitos 1984-2014". Yhtye aloitti toimintansa Porissa vuonna 1984. Haastattelujen perusteella yhtye on jäänyt pitkälle tauolle.

Sponsorit eivät ole olleet Tero Vaaran kommenteista mielissään. Vuonna 2011 Laitilan virvoitusjuomatehdas lopetti yhteistyön vaaran kanssa perusteena "rasistiset mielipiteet".

– Mulla on sen verran Laitilan osakkeita, että mitä paremmin niillä menee, sen parempi. Olen firman kanssa samaa mieltä. Julkisuuskuvani on niin politisoitunut, että mun olisi pitänyt vetäytyä edustamisesta jo aikaisemmin, kommentoi Vaara tuolloin asiaa Hymy-lehdelle.

Ylöjärveläinen Abduktio-yhtye ei Vaaran kommenteista lämmennyt. Lue vastine tästä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut