Haulitornilla alkaa suuri maanpuhdistusurakka – "Alueella korkeita lyijypitoisuuksia"

Pispalan Haulitornin alueen maaperän kunnostus- ja maarakennusurakkaa valmistelevat työt ovat alkaneet.

Ensimmäisessä vaiheessa poistetaan puustoa ja pintamaita sekä valmistellaan massojen seulontapaikkaa.

Työt aloitetaan kaupungin omistamien tonttien alueilta (Haulikatu 1 ja 10). Varasto- ja seulonta-alueita sijoitetaan näille tonteille. Alueen kiinteistöihin järjestetään kulku työmaan aikana, muutoin työmaa-alueella liikkumista tulee välttää.

Maaperän kunnostusurakka sisältää muun muassa puuston ja pintakasvillisuuden poistoa, pintamaiden poistamista ja maankaivutöitä sekä täyttötöitä maa- ja kiviaineksilla sekä mullalla.

Töihin liittyen alueilla joudutaan kuljettamaan ja seulomaan massoja. Pilaantuneet maa-ainekset kuljetetaan vastaanottolaitoksiin. Haulitornin ympäristössä tehdään kunnostustöiden lisäksi kiveystöitä sekä suojarakenteiden valutöitä.

Maaperä puhdistetaan Pirkanmaan ELY-keskuksen määräysten mukaisesti. Urakka valmistuu suunnitellulta osalta marraskuun lopussa.

Kunnostustyöt perustuvat kaupungin teettämiin tutkimuksiin, jotka liittyivät alueen asemakaavan muutokseen. Haulitorni on suojeltu, ja kaavauudistuksen päätavoite on Pispalan kulttuurihistoriallisesti merkittävän rakennuskannan säilyttäminen.

Tutkimusten ja riskinarvioinnin perusteella alueen maaperää tulee puhdistaa. Alueella havaittiin muun muassa korkeita lyijypitoisuuksia.

Haitta-aineet ovat peräsin vuonna 1908 rakennetun ja toimintansa aloittaneen Haulitehtaan haulien valmistuksesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut