Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jari Litmanen sairasti koronaviruksen – Kertoo neljän viikon piinasta Unibetin podcastissa

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijana pidetty Jari Litmanen, 49, on sairastanut koronavirustaudin. Hän kertoo asiasta vedonlyöntiyritys Unibetin uudessa Kuninkaan puhe -podcastissa.

Litmanen kertoo, että koronaoireet kestivät neljä viikkoa ja veivät voimat sekä vireyden.

– Oli kuumetta, päänsärkyä, lihassärkyä, hengenahdistusta ja kaikkea mahdollista, Litmanen sanoo Unibetin tiedotteessa.

– Onneksi kivut tai hengenahdistukset eivät olleet missään vaiheessa niin kovia, että olisi tarvinnut lähteä sairaalaan, vaan pystyin sairastamaan taudin kotona. Ei nämä mitään helppoja viikkoja silti ole ollut.

Virossa asuva Litmanen kertoo, että hänen perheessään koronaan sairastui ensimmäisenä Ly-vaimo. Litmanen itse sairastui noin viikkoa vaimonsa jälkeen.

Nyt Litmanen perheineen voivat taas hyvin. Hänet on testattu parantuneeksi koronasta ja käynnissä on toipuminen monen viikon sairastelusta.

– Toipuminen on tarkoittanut lepäämistä sekä kevyttä kävelyä ja pyöräilyä, että saisin voimia takaisin. Mutta ei tässä tarvitse vieläkään kovin pitkää matkaa taittaa tai tempoa pitää, että alkaa jo tökkimään, Litmanen kuvailee tiedotteessa.

Sairastaminen tiesi usean viikon pakkolepoa urheilusta, mikä sekin oli ikänsä liikkuneelle Litmaselle kova paikka.

– Toisaalta siinä neljä viikkoa sairastaessa, kun oli vähän tiukempaa, niin ei siinä jalkapalloa tai muuta urheiluua oikeastaan edes kaivannut. Ajatukset oli vähän muualla.