Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei uusia jääkiekkoaatelisia tänä vuonna – Jääkiekkomuseo perui aateloinnin koronan takia

Vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi Tampereella sijaitsevan Suomen Jääkiekkomuseon suorittama jääkiekkoleijonien aatelointi siirretään ensi vuoteen.

Aatelointi oli tarkoitus järjestää elokuussa Liiga Alumni All star -ottelun yhteydessä Kuopiossa. Myös ottelutapahtuma on siirretty tältä kesältä.

Suomen Jääkiekkomuseo on aateloinut jääkiekkoleijonia Hall of Fame -kunniagalleriaansa vuodesta 1985. Jääkiekkoleijonaksi voivat päästä suomalaisessa jääkiekkomaailmassa erityisen ansioituneet henkilöt, niin pelaajat, valmentajat, erotuomarit kuin vaikuttajatkin.

Jääkiekkoleijoniksi voidaan aateloida enimmillään kuusi henkilöä vuodessa. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia ja päätöksen uusista Jääkiekkoleijonista tekee Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallituksen nimittämä aatelointitoimikunta.

Vaatimuksena jäsenillä on laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Toimikuntaan kuuluvat tällä hetkellä puheenjohtajana Jari Kurri, sihteerinä Kai Tervonen ja muina jäseninä Raimo Helminen, Marianne Ihalainen, Jarmo Jalarvo, Veli-Pekka Ketola, Kalervo Kummola, Jere Lehtinen, Heikki Miettinen, Hannu Tolonen ja Erkka Westerlund.