Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka pääsee Popedan, Cheekin ja Sibeliuksen kanssa katuun? – Tampereen Tähtikatuun 3–5 uutta nimeä, nyt saa ehdottaa!

Tampereen Tullilla sijaitsevaan Walk of Fame Finland -Tähtikatuun ollaan lisäämässä tähtiä.

Tähtikatu avattiin viime syksynä kunnianosoituksena suomalaiselle musiikille, artisteille, musiikintekijöille ja tuottajille. Ehdotuksia tähtilaattoihin ikuistettavista nimistä voi jättää verkkolomakkeella 24. toukokuuta saakka.

Ensimmäisessä vaiheessa katuun upotettiin 11 tähteä, joista seitsemään yleisö pääsi vaikuttamaan. Yleisöltä saatujen ehdotusten pohjalta omat tähtensä katuun saivat Jean Sibelius, Kaija Saariaho, Juice Leskinen, Popeda, Cheek, Katri Helena sekä Epe Helenius.

Yleisö voi ehdottaa keitä tahansa alalla vaikuttavia tai vaikuttaneita henkilöitä tai tahoja: artisteja, yhtyeitä, musiikintekijöitä, sanoittajia, säveltäjiä ja musiikintuottajia sekä organisaatioiden tai instituutioiden edustajia.

Yleisöltä tulleiden ehdotusten pohjalta Musiikki & Media -tapahtuman hallitus tekee esitykset tähtiin ikuistettavista henkilöstä perusteluineen. Raati koostuu musiikkialan kokeneista ammattilaisista. Lopullisen päätöksen yleisötähdistä tekee Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta. Tänä vuonna katuun ikuistetaan 3–5 yleisötähden nimeä.

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) toteaa, että Tähtikatu on erityinen huomionosoitus suomalaisille musiikkialan osaajille.

– Suomen ensimmäinen kansainvälinen Tähtikatu istuu Tampereen katukuvaan paremmin kuin hyvin. Tampereen musiikkikenttä on poikkeuksellisen monipuolinen. Meillä on laadukasta klubikulttuuria, klassista musiikkia, musiikkiteatteria sekä tietenkin Manserock-ilmiö, Loukaskorpi sanoo tiedotteessa.

Musiikki & Median hallituksen varapuheenjohtaja, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo tiedotteessa, että viime vuonna yleisöltä saatiin lähes 7000 ehdotusta tähtilaattoihin ikuistettavista nimistä.

– Viime vuonna oli koskettavaa nähdä, miten suomalaiset ympäri Suomea antoivat niin runsaasti nimiehdotuksia musiikkialan tekijöistä.

Yleisöehdotusten pohjalta valittujen nimien lisäksi tähtilaattaan saa nimensä se musiikkialan ammattilainen, jolle tänä vuonna myönnetään Tampere Music Award -tunnustus Musiikki & Media -tapahtumassa.

Tähtikatu on toteutettu Tampereen kaupungin, Tampere-talon ja musiikkialan ammattilaistapahtuman Musiikki & Median yhteistyönä. Yhteistyökumppanina toimii Bauer Media Oy.