Syntymäpäiväyllätys: Finlaysonin katolle kahvila ja kävelyreitistö

Uusi kahvila on tulossa Media 54 -rakennuksen katolle. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Finlaysonin tehdasalueen katoille avataan kattokävelyreitistö ja näköalakahvila.

Kattokävelyssä hyödynnetään kattojen huoltoreittien uusia kattosiltoja, jotka on suunniteltu palvelemaan myös elämystarkoituksessa. Vastaavaa kattokävelyä ei ole aiemmin Suomessa järjestetty.

Kattokävelyn järjestämisestä vastaa Amazing City Oy.

Kattokävelystä ja komeista maisemista on mahdollista nauttia pääsymaksulla kahta eri reittiä hyödyntäen. Helppokulkuisempi reitti johtaa katon näköalatasanteelle, jossa voi ihailla Tammerkosken maisemia.

Varsinaista seikkailureittiä pitkin kävellään turvavaljaita käyttäen oppaan johdolla. Seikkailureitille pääsee yhtä aikaa kuusi henkilöä ja kierros kestää noin 45 minuuttia. Jokainen osallistuja saa kuulokkeet, joista voi kuunnella kävelyn aikana tarinoita ja tietoa Tampereesta.

Kattokävelyreitistön turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomioita, ja turvallisuus on otettu huomioon niin itse reittien kuin elämyksenkin suunnittelussa. Vallitsevien poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi asiakasmäärää rajataan ja hygieniasta sekä turvaetäisyyksistä huolehditaan.

Kattokävelyn elämyskokemusta täydentää niin ikään Media 54 -rakennuksen katolla sijaitseva uniikki Café Katto. Tavoitteena on, että kahvila palvelee ympärivuotisesti, ja sen toiminnasta vastaa TAMKin Proakatemian tiimiyritys Evision osk.:sta tuleva kuuden opiskelijan ryhmä. Kahvila avaa ovensa kesäkuussa viranomaisten ohjeistukset huomioiden.

Kattokävelyn ja -kahvilan lisäksi alueen katoille tuodaan runsas määrä taidetta, sillä myös Finlayson Art Area (FAA) on siellä vahvasti läsnä. Kattokahvilan yhteydessä sijaitsevan puutarhakokonaisuuden suunnittelusta vastaa vihertaiteilija Anni Rapinoja. FAA jatkuu aina elokuun lopulle asti.

– Tämä on merkittävä askel tavoitteessamme mahdollistaa ainutlaatuista Finlaysonin aluetta uusilla tavoilla vieraidemme nähtäväksi ja koettavaksi. Finlaysonin alueen 200-vuotista historiaa juhlistetaan lisää myöhemmin kesällä ja syksyllä, jolloin luvassa on poikkeustilanteen niin salliessa monipuolisesti erilaisia yhteistyökumppaneidemme kanssa toteutettavia tapahtumia, kertoo alueen kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki tiedotteessa.

Kattokävelyreitistön ja kahvilan tarkat avauspäivät kesäkuussa ilmoitetaan myöhemmin, kun viranomaisten tarkemmat ohjeistukset ravintoloiden avaukselle julkaistaan.

Tampereen Finlaysonin alue viettää virallista 200-vuotisjuhlapäiväänsä sunnuntaina huomenna sunnuntaina. Tuolloin 200 vuotta sitten Suomen senaatti antoi James Finlaysonille oikeuden perustaa tehdas Tammerkosken rannalle. Koronaepidemian vuoksi suurin osa juhlavuoden kevään tapahtumista on siirretty loppukesään ja syksyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 2. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 3. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 4. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 7. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 14. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 15. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 3. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 7. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 8. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 9. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 10. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 11. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 14. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 15. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.