Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syntymäpäiväyllätys: Finlaysonin katolle kahvila ja kävelyreitistö

Finlaysonin tehdasalueen katoille avataan kattokävelyreitistö ja näköalakahvila.

Kattokävelyssä hyödynnetään kattojen huoltoreittien uusia kattosiltoja, jotka on suunniteltu palvelemaan myös elämystarkoituksessa. Vastaavaa kattokävelyä ei ole aiemmin Suomessa järjestetty.

Kattokävelyn järjestämisestä vastaa Amazing City Oy.

Kattokävelystä ja komeista maisemista on mahdollista nauttia pääsymaksulla kahta eri reittiä hyödyntäen. Helppokulkuisempi reitti johtaa katon näköalatasanteelle, jossa voi ihailla Tammerkosken maisemia.

Varsinaista seikkailureittiä pitkin kävellään turvavaljaita käyttäen oppaan johdolla. Seikkailureitille pääsee yhtä aikaa kuusi henkilöä ja kierros kestää noin 45 minuuttia. Jokainen osallistuja saa kuulokkeet, joista voi kuunnella kävelyn aikana tarinoita ja tietoa Tampereesta.

Kattokävelyreitistön turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomioita, ja turvallisuus on otettu huomioon niin itse reittien kuin elämyksenkin suunnittelussa. Vallitsevien poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi asiakasmäärää rajataan ja hygieniasta sekä turvaetäisyyksistä huolehditaan.

Kattokävelyn elämyskokemusta täydentää niin ikään Media 54 -rakennuksen katolla sijaitseva uniikki Café Katto. Tavoitteena on, että kahvila palvelee ympärivuotisesti, ja sen toiminnasta vastaa TAMKin Proakatemian tiimiyritys Evision osk.:sta tuleva kuuden opiskelijan ryhmä. Kahvila avaa ovensa kesäkuussa viranomaisten ohjeistukset huomioiden.

Kattokävelyn ja -kahvilan lisäksi alueen katoille tuodaan runsas määrä taidetta, sillä myös Finlayson Art Area (FAA) on siellä vahvasti läsnä. Kattokahvilan yhteydessä sijaitsevan puutarhakokonaisuuden suunnittelusta vastaa vihertaiteilija Anni Rapinoja. FAA jatkuu aina elokuun lopulle asti.

– Tämä on merkittävä askel tavoitteessamme mahdollistaa ainutlaatuista Finlaysonin aluetta uusilla tavoilla vieraidemme nähtäväksi ja koettavaksi. Finlaysonin alueen 200-vuotista historiaa juhlistetaan lisää myöhemmin kesällä ja syksyllä, jolloin luvassa on poikkeustilanteen niin salliessa monipuolisesti erilaisia yhteistyökumppaneidemme kanssa toteutettavia tapahtumia, kertoo alueen kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki tiedotteessa.

Kattokävelyreitistön ja kahvilan tarkat avauspäivät kesäkuussa ilmoitetaan myöhemmin, kun viranomaisten tarkemmat ohjeistukset ravintoloiden avaukselle julkaistaan.

Tampereen Finlaysonin alue viettää virallista 200-vuotisjuhlapäiväänsä sunnuntaina huomenna sunnuntaina. Tuolloin 200 vuotta sitten Suomen senaatti antoi James Finlaysonille oikeuden perustaa tehdas Tammerkosken rannalle. Koronaepidemian vuoksi suurin osa juhlavuoden kevään tapahtumista on siirretty loppukesään ja syksyyn.