Suurin osa Tredun opiskelijoista valmistuu aikataulussa – Korona viivästyttää joka kuudennen valmistumista

Petteri Mäkinen

Tredusta valmistuvien opiskelijoiden määrä näyttäisi pysyvän tämän kevään poikkeusoloissa lähes normaalilla tasolla.

Valmistuvia opiskelijoita ohjaaville opettajille tehtiin 27.-30. huhtikuuta kysely, jolla selvitettiin opiskelijoiden valmistumisen mahdollista poikkeusolosuhteista johtuvaa viivästymistä.

Kyselyyn vastasi 134 opettajaa, joilla on ohjattavanaan yhteensä 1573 valmistuvaa opiskelijaa.

Vastausten perusteella näistä noin 15 prosentilla valmistuminen viivästyy poikkeusoloista johtuen. Tästä joukosta suurimmalla osalla valmistuminen viivästyy yhdestä kolmeen kuukauteen.

Poikkeusolot rajoituksineen vaikuttavat suoraan elinkeinoelämään, työllisyyteen ja tätä kautta työssäoppimiseen. Hakeutuminen jatko-opintoihin myös viivästyy. Kyselyn perusteella valtaosalla syynä valmistumisen viivästymiseen on työelämässä oppimisen keskeytyminen tai peruuntuminen.

– Tredun opettajat ovat suoriutuneet urakastaan vallitsevissa poikkeusoloissa loistavasti. Koko muu henkilöstö on myös antanut täyden tukensa opiskelujen edistämiseen. Vaikka tilanne tänä keväänä on ollut todella haastava ja ennen kaikkea epävarma, on myös valmistuvista opiskelijoista pidetty huolta niin hyvin kuin se on suinkin ollut mahdollista, ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen sanoo tiedotteessa.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella Pirkanmaalla 14:ssä eri toimipisteessä. Tredu on osa Tampereen kaupunkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.