Seurakunnat avaavat oviaan – Jumalanpalveluksiin kesäkuussa, rippileirejä pidetään, hautajaisiin 50 ihmistä...

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo/ESM:n arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen seurakuntien toimintoja aletaan käynnistää vaiheittain.

Tampereen seurakuntayhtymän valmiusryhmä kokoontui torstaina neuvottelemaan seurakuntien toimintojen asteittaisesta käynnistämisestä. Asian laajuuden vuoksi kaikkia päätöksiä seurakuntatoiminnan toteuttamisesta epidemian aikana ei vielä voitu tehdä.

Suunnitelmien päivitystä jatketaan lähiviikkoina. Tampereen seurakunnat seuraa jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja tekee tarvittaessa tarkentavia muutoksia niiden pohjalta.

Terveysviranomaisten kanssa käydyn keskustelun ja piispojen ohjeen pohjalta on saatu vahvistus, että kesän rippileirit voidaan järjestää.

Päivärippikoulut järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan 1.6. alkaen. Päivärippikouluihin laaditaan oma turvallisuusohje, jossa huomioidaan koulujen toimintamalleja ja hiippakunnan antamat tarkemmat ohjeet. Kaikki rippikouluryhmät voivat järjestää fyysisiä päivätapaamisia 1.6. lukien. Näissä noudatetaan päivärippikoulujen turvallisuusohjetta, joka on jokaisen osallistujan ja huoltajan allekirjoitettava. Ryhmäjaot eivät mene uusiksi.

Rippikoulujen leirijaksot (omissa leirikeskuksissa, Varalassa ja Havsgårdenissa) järjestetään pääsääntöisesti alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Joitain muutoksia tulee leiriajankohtiin ja paikkoihin. Päivitetty aikataulu ja leiripaikkaluettelo päivitetään nettisivulle tampereenrippikoulut.fi ensi viikolla. Leireille laaditaan oma turvallisuusohje, jossa huomioidaan AVIn, piispojen, Kirkkohallituksen ja terveysviranomaisten ohjeistus ja joka on jokaisen osallistujan ja huoltajan allekirjoitettava.

Erikoisrippileirit (Vaellusripari, Fillariripari ja Seikkailuripari), ulkomaanrippikoulujen (Viro, Espanja, Saksa ja Englanti) sekä ruotsinkielisen rippikoulun leirijakson toteutus suunnitellaan kunkin ryhmän kohdalla erikseen yhdessä perheiden kanssa.

Konfirmaatiomessujen ajankohtaa ja toteutusta mietitään vielä. Niistä päätetään toukokuun loppuun mennessä. Pienryhmärippikoulujen konfirmaatiomessut voidaan järjestää pienemmän henkilömäärän takia jo kesäkuussa. Turvallisuusohjeet ovat samat kuin muutenkin jumalanpalveluksissa.

Rippikoulujen toteutuksessa huomioidaan nuorille, huoltajille ja työntekijöille tehdyn kyselyn tulokset.

Kesäleirien tilanne ratkeaa ensi viikolla kun saamme rippileirien aikataulun vahvistettua.

Siunaustilaisuuksiin osallistujamäärä nostetaan 50 henkeen kesäkuun alusta. Turvallisuuskysymykset otetaan huomioon kaikissa järjestelyissä. Kesäkuun alustaa arkun kantaminen on mahdollista kunhan kantajilla on hanskat ja he ovat terveitä. Haudalla siunaamista kuitenkin suositellaan edelleen. Muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakuntien tiloissa.

Kotikasteet ovat kesäkuun alusta alkaen mahdollisia kunhan osallistujien määrä on suhteutettu tilan kokoon ja turvallisuuskysymykset otetaan huomioon järjestelyissä. Seurakuntien tiloissa kasteita ja kastejuhlia voidaan myös järjestää. Silloinkin osallistujia voi olla enintään 50 henkilöä ja joissain pienissä kiinteistöissämme määrää voidaan joutua rajoittamaan.

Seurakuntalaiset voivat kokoontua messuihin ja jumalanpalveluksiin 7.6 alkaen. Tilaisuuksiin voi osallistua enintään 50 henkeä. Tarkemmat ohjeet jumalanpalveluksiin ja ehtoollisille osallistumiseen tulevat myöhemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut