Junaliikenteen pahoin sekoittanut kaapelivika saatiin korjattua vasta viime yönä

Pasilassa katkesi yöllä 7. toukokuuta useampia valokaapeleita, mikä aiheutti mittavia ongelmia junaliikenteeseen. Finrail tiedotti viime yönä, että vika on nyt saatu korjattua ja liikenne palautuu normaaliksi. Valokaapelien katkeaminen vaikutti rautatieliikenteen ohjausjärjestelmiin ja sitä kautta junaliikenteeseen niin kehäradalla kuin myös muualla Suomessa.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä kehäradan liikennettä jouduttiin vian vuoksi supistamaan. Kehäradan junat kulkivat vain Helsinki-Martinlaakso-Helsinki-välillä. Pasilan matkustajainformaation näytöt ja kuulutukset eivät toimineet vian vuoksi. Kaukojunaliikenteessä tapahtumalla oli vaikutuksia useammalla rataosuudella. Vika vaikutti väleille Pieksämäki-Jyväskylä, Seinäjoki-Vaasa ja Seinäjoki-Haapamäki-Orivesi sekä Haapamäki-Jyväskylä. Matkustajaliikenne korvattiin linja-autoilla, yhteensä korvattiin kaikkiaan 27 junaa.

Tavaraliikenteessä jouduttiin perumaan yhteensä 31 junaa rataosuuksilla Jyväskylä-Äänekoski, Jyväskylä-Pieksämäki ja Orivesi-Haapamäki.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut