Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen lukioille päätös etälakkiaisista – "Ryhmänohjaaja voisi tavata ryhmänsä opiskelijoita porrastetusti ja voimassa olevien kokoontumisrajoitusten puitteissa ja turvamääräykset huomioon ottaen"

Tampereen kaupungin lukiot järjestävät omat kevät- ja lakkiaisjuhlansa tänä keväänä virtuaalisesti.

Kukin lukio järjestää oman virtuaalisen juhlansa lauantaina 30. toukokuuta kello 10.

Lukiot tiedottavat opiskelijoille tarkemmin omista kevätjuhlistaan.

Ylioppilas- ja päättötodistukset ja stipendit voidaan toimittaa opiskelijoille postitse. Niiden noutaminen voidaan myös järjestää sovitusti ja porrastaen koulusta, mikäli opiskelija pääsee paikalle noutamaan todistuksen ja mahdollisen stipendin. Lukiot voivat tällöin noudattaa vakiintuneita tapojaan esimerkiksi varaamalla kevään ylioppilaalle ruusun.

Noutamatta jääneet todistukset postitetaan opiskelijoille viikoilla 23–24. Lukiot tiedottavat opiskelijoilleen tarkemmin käytännöistä, joilla ylioppilas- ja päättötodistukset luovutetaan.

Tampereen kaupungin lukioissa etäopetus jatkuu koronatilanteen vuoksi kevätlukukauden loppuun eli 30.5. asti elinvoima- ja osaamislautakunnan 22.4. tekemän päätöksen mukaisesti. Myös valtioneuvosto suositteli 4.5., että lukiot jatkavat etäopetusta kevätlukukauden loppuun.

Lukuvuoden loppupuolella Tampereella voidaan kuitenkin lukiokohtaisesti suunnitella, että esimerkiksi ryhmänohjaaja voisi tavata ryhmänsä opiskelijoita porrastetusti ja voimassa olevien kokoontumisrajoitusten puitteissa ja turvamääräykset huomioon ottaen.